У міській раді знову обговорили проблему стихійної торгівлі біля ЦДЮТ

У міській раді знову обговорили проблему стихійної торгівлі біля ЦДЮТ

Стихійну торгівлю біля ЦДЮТ у вихідні ніхто не контролює. Тому вона і процвітає. Сьогодні на засіданні виконкому намагались знову підняти це питання, але зупинились лише «старому, як світ» для Черкас виході — звернутись до патрульної поліції, аби та врешті допомогла муніципальній інспекції вести боротьбу із «стихійними бабусями».

Втім, ситуація складається наступним чином – по суботах та неділях, а також після 17 години, для «стихійників», які прикипіли до території поряд з ЦДЮТ, настає золотий час. Адже ані інспекторів, ані поліції торгівцям тоді не варто боятися. Чим на повну і користуються «стихійники».

Заступник мера Ігор Коломоєць зауважив, що цими вихідними нарахував близько сотні тих, хто здійснював торгівлю саме біля Центру дитячої та юнацької творчості. За цим послідувало риторичне запитання – навіщо тоді там наводили лад та звільняли площу від торгівлі. Нагадаємо, що на звільненій площі не залишилось навіть кіосків Торгпреси.

Інший заступник міського голови Геннадій Шевченко повідомив, що у спеціалістів управління інспектування мізер повноважень для боротьби із стихійними торговцями. Між іншим, за твердженням Шевченка, поліція часто відмовляється встановити особу, яка підпала під підозру про незаконну торгівлю. Саме тому, зрозуміти статус продавця важко – чи він є підприємцем чи просто приватником.

У свою чергу керівник управління інспектування Віталій Косяк повідомив, що інспектори управління постійно та щоденно контролюють ситуацію, окрім вихідних днів.

– Там ходять близько 10 стихійних бабусь, які торгують квітами, – сказав він – У вихідні їх може бути і сто. Якщо це в суботу і в неділю, то в цей час управління інспектування не працює. У такі дні має працювати поліція.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x