До 21 жовтня в області буде тепло й без опадів

До 21 жовтня в області буде тепло й без опадів

У період із 4 по 15 жовтня на Черкащині випадали дощі різної інтенсивності. Їхня загальна кількість становить 25−60 мм або 80−200 % місячної норми. Начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань повідомив, що очікувані дощі по всій території області припинили ґрунтову засуху та покращили умови для появи сходів озимих культур. Крім цього, дощі знизили клас пожежної небезпеки в екосистемах та очистили атмосферу від шкідливих домішок, які накопичилися останнім часом.

За прогнозом синоптиків до 21 жовтня погодні умови Черкащини формуватиме Азорський антициклон. Тому очікується тепла та суха погода. Денні температури сягатимуть майже літніх значень 17..22º, вночі 5..10º. Невеликі дощі, які принесуть атмосферні фронти із заходу, прогнозуються лише 22 жовтня. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Завдяки впливу північних циклонів температурний фон почне поступово знижуватися на 2−3º з 22 жовтня.
Тому, як і повідомлялося раніше, стійкого переходу середньодобової температури повітря через +8º у бік зниження, з чим пов’язується початок опалювального періоду, до 20 жовтня не очікується.

18−19 жовтня у нічні та ранкові години спостерігатиметься туман, тому водіям та пішоходам треба бути уважними та обережними під час руху на дорогах. Теплі погожі дні поточного тижня дозволять відпочивати у парках та скверах, милуватися осіннім забарвленням листя на деревах і кущах.

До речі, листя на деревах змінюють свій колір на жовтий внаслідок скорочення світлового дня. При зниженні температури повітря посилюється червоний колір. При цьому, хлорофіл у листі швидко руйнується у сонячну погоду. Тому в похмуру дощову осінь листя довше зберігає зелений колір. Але, коли на зміну дощам приходить «бабине літо», то дерева за 1−2 дні вбираються у золотисті кольори осені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x