Грози, град та шквали: на Черкащині прогнозують погіршення погоди

Грози, град та шквали: на Черкащині прогнозують погіршення погоди

Погіршення погоди на Черкащині прогнозують уже завтра вдень: грози, місцями град та шквали з небезпечними 15−20 м/с. Пік негоди прогнозуємо на вечір 4 та ніч 5 червня, коли до грозових явищ приєднаються сильні зливи. За прогностичними розрахунками, найбільше дощу 15−20 мм, чекаємо в Умані, Жашкові, Звенигородці та Каневі, а це 1−2 відра води на 1 квадратний метр, інформують у Черкаському гідрометцентрі.

Уже в середу, 5 червня, атмосферні фронти покинуть наш регіон, тому грозові дощі набудуть локального характеру. При цьому, температурний режим мало зміниться: уночі +14−19°, удень +23−28°.

Небезпечна, нестійка, хоча й тепла погода з грозовими дощами, шквалами, місцями градом вимагатиме підвищеної уваги. Тож під час грози не нехтуйте правилами безпеки.

За модельними оцінками, із четверга, 6 червня, під впливом антициклону погода стабілізується, опади припиняться, температура знову штурмуватиме +30°! Теплішими стануть ночі, які набудуть «статусу тропічних» +18−20°. Апогей спеки припадає на 9 червня, з денними +28−33°. Надалі погода зміниться.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x