Сільського голову на Черкащині підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Сільського голову на Черкащині підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Сільський голова привласнив понад 130 тис. грн із бюджету територіальної громади. Йому повідомили про підозру в підробці документів та розтраті бюджетних коштів. Інформують про це в пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

За даними слідства, сільський голова однієї з ТГ Черкащини за попередньою змовою з працівницями сільради вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу працівниці. На підставі вказаних документів жінка, яка фактично не працювала, отримувала заробітну плату.

Упродовж січня 2021 – січня 2022 років вони безпідставно одержали понад 130 тис. грн бюджетних коштів.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури старості повідомили про підозри: ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення).

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, нині надається правова оцінка діям інших осіб, причетних до вказаної злочинної схеми. Досудове розслідування триває.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x