Сільськогосподарські кооперативи мають здійснити перереєстрацію для участі в обласній програмі підтримки

Сільськогосподарські кооперативи мають здійснити перереєстрацію для участі в обласній програмі підтримки

Програму підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів і сімейних фермерських господарств від Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА затвердили в грудні торік. Наразі триває фінальна стадія розробки порядку використання коштів.

Про деталі реалізації програми та внесені зміни щодо кооперативів розповів Роман Косенко, директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА, інформує власний кореспондент «Нової Доби»..

За його словами, розподіл коштів обласного бюджету для фінансової підтримки кооперативів та сімейних фермерських господарств здійснюватиметься за 3 напрямами:

– часткове відшкодування вартості придбаної сільськогосподарської техніки у розмірі 70 %, але не більше 400 тис. грн для одного кооперативу чи сімейного фермерського господарства;

– часткове відшкодування вартості придбаного садибного матеріалу – 70 %, але не більше 150 тис. грн для одного суб’єкта);

– часткове відшкодування вартості придбаного ідентифікованого та зареєстрованого поголів’я молодняка великої рогатої худоби.

Умовою для використання обласної програми підтримки є перереєстрація чинних обслуговуючих, виробничих кооперативів на сільськогосподарські кооперативи.

«Відповідно до законодавства мають бути лише сільськогосподарські кооперативи. Має бути чітко, ясно й зрозуміло, хто чим займається», − зазначив Роман Косенко.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x