На черкаському пляжі «Соснівський-1» виявили кишкову паличку, а на «Казбетському» – аскариди

На черкаському пляжі «Соснівський-1» виявили кишкову паличку, а на «Казбетському» – аскариди

Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжує здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів, зокрема комунальних пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у місті Черкаси, міського пляжу у Ватутіному та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

За результатами лабораторних досліджень 35-ти проб води водойм та 8-ми проб піску в місцях рекреаційного використання не відповідали гігієнічним нормативам:

– за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) 1 проба води акваторій пляжу  «Соснівський – 1» міста Черкаси та 2 проби з водойм у місцях масового відпочинку  міста Сміла на річці Тясмин.

– за паразитологічними показниками (виявлено життєздатні яйця аскарид) 1 проба піску  на береговій лінії пляжу «Казбетський» міста Черкаси.

 

За санітарно-хімічними показниками  відхилень не виявлено.

Фахівцями Центру на пляжах та у місцях масового відпочинку відібрано та досліджено 18 проб питної води за санітарно-хімічними та показниками епідемічної безпеки, відхилень від гігієнічних вимог не виявлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x