Ефірні олії допоможуть боротися з прищами

Ефірні олії допоможуть боротися з прищами

Не всім відомо, що олії – чудовий засіб для очищення шкіри від вугрів. Вони допомагають контролювати сальні залози, покращують стан шкіри та зменшують запалення. Пам’ятайте, що використовувати олії слід дозовано, щоб не спричинити небажані реакції шкіри.

Ефірна олія орегано. Має протизапальні й антибактеріальні властивості, що робить її чудовим засобом, щоб очистити шкіру від акне. Вона допомагає регулювати вироблення шкірного жиру і видаляє мертві клітини та забрудники, що накопичуються в порах.
Змішайте олію орегано з оливковою олією в рівних пропорціях і нанесіть на прищики. Зачекайте, доки вона поглинеться, не змиваючи. Повторюйте процедуру двічі на день.
Ефірна олія чайного дерева. Це одна з найвідоміших олій, для лікування акне. Завдяки своїм протигрибковим, антибактеріальним і протизапальним властивостям, вона ідеально для цього підходить. Якщо використовувати її регулярно, сліди та шрами від вугрів також стануть менш помітні.
Крапніть на шматочок вати дві краплі ефірної олії чайного дерева та рівномірно нанесіть на уражені зони. Якщо у вас чутлива шкіра, розчиніть олію чайного дерева олією кокоса або жожоба.
Ефірна олія лаванди. Завдяки антибактеріальним властивостям вона запобігає інфекціям і робить шрами та сліди менш помітними. Ефірна олія лаванди має в’яжучий ефект, який допомагає очистити пори.
Змішайте трохи ефірної олії лаванди з олією виноградних кісточок порівну і ніжно розподіляйте по шкірі, доки вона не поглинеться. Повторюйте процедуру щовечора перед сном.
Ефірна олія календули. Має чудові заспокійливі, протизапальні та відновлювальні властивості. Вона зменшує запалення та стимулює загоєння клітин, запобігаючи появі плям.
Намочіть шматочок вати в олії календули та нанесіть її на уражені зони. Повторюйте процедуру двічі на день, щодня.
Ефірна олія шипшини. Це один із найкращих варіантів для людей із чутливою шкірою. Вона бореться з акне, видаляє непотрібні забруднення з пор і сприяє загоєнню шрамів.
Нанесіть невелику кількість олії шипшини на уражену зону та легенько помасажуйте її, доки вона повністю не поглинеться. Використовуйте щодня.
Ефірна олія розмарину. Олія, яку добувають із розмарину, має відновлювальні, антибіотичні та протизапальні властивості. При регулярному використанні вона контролює рівень pH шкіри та зменшує почервоніння й набряк.
Намочіть шматочок вати в ефірній олії розмарину та ніжно нанесіть її на проблемну зону. Використовуйте щовечора перед сном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x