Мінливу хмарність на невеликий дощ прогнозують в регіоні на п’ятницю

Мінливу хмарність на невеликий дощ прогнозують в регіоні на п’ятницю

Черкащина залишається під взаємним впливом південного антициклону та північного циклону. Тому суттєвих змін у погоді не передбачається і протягом більшої частини наступної доби. Але вже наприкінці дня дещо посилиться вплив на погоду нашого краю північного циклону, тому можливий невеликий дощ. Вітер змінить свій напрямок на північно-східний і температурний максимум буде на 2-3º нижчим ніж в останні два дні. Тобто таке коротке «бабине літо» вже завтра почне здавати свої позиції. А у вихідні повіє відчутною прохолодою.

За прогнозом, 20 жовтня очікується: мінлива хмарність, уночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вночі та у першій половині дня туман 200−500 м. Вітер північно-східний, 5−10 м/с. Температура повітря по області вночі 6..11°, вдень 12..17°, у Черкасах вночі 6..8°, вдень 15..17°.

До уваги водіїв! Перші осінні тумани і затяжні дощі нагадують про те, що попереду складний осінньо-зимовий період. Уже зараз необхідна підвищена пильність та зменшення швидкості руху на автошляхах .
Тумани, слабкі вітри створюють додаткові несприятливі умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосферному повітрі, тому утримуйтеся від спалення листя та сміття під час прибирання територій. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Температура води у Дніпрі біля Черкас 12°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 14 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.
До відома: за кліматичними даними середньодобова температура повітря 20 жовтня становить 6,7° тепла, на цю дату найвища температура 23,4° тепла відмічалася у 1954 р., найнижча 7,4° морозу – у 1994 р.
Атмосферний тиск у межах норми, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря залишатиметься високою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x