На Кам’янщину завітав відомий письменник Василь Шкляр

На Кам’янщину завітав відомий письменник Василь Шкляр

18 жовтня 2017 року місто Кам’янка відвідав відомий український письменник Василь Шкляр. Василь Миколайович провів презентацію своєї нової книги «Троща», яку писав більше трьох років.

За словами автора, «Троща» написана на документальній основі. Він використав родинні архіви упівців та спогади, зокрема поспілкувався із сотенним УПА Мирославом Симчичем.

− Книга розповідає про важкий період боротьби УПА, коли вона вже припинила широкомасштабну діяльність та змушена була відійти у підпілля. Основною темою роману є тема зради, − зазначив письменник. − Історію, яка лягла в основу книги, знайшов на Тернопільщині, у місцевості де колись вороги влаштували облаву на упівців.

Василь Шкляр додав, що роман розпочинається із того, як бандерівець, що відсидів 20 років у радянських таборах, повертається в Україну. Там дізнається, що його товариш з УПА, що загинув на його очах у 1947 році, виявляється, вижив та перейшов на бік радянської армії. «Я кажу, що це зрада, яку не можна виправдати, але можна по-своєму зрозуміти», − резюмував автор книги.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x