22 земельні ділянки у Кам’янському районі повернуть державі

22 земельні ділянки у Кам’янському районі повернуть державі

Кам’янським районним судом задоволено позов прокуратури області щодо витребування 22 земельних ділянок загальною площею 44 га в Кам’янському районі вартістю 1,7 млн. грн., які незаконно надані громадянам для ведення особистого селянського господарства. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Вказані земельні ділянки вибули з державної власності на підставі підроблених наказів Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою та в подальшому 20 з них за договорами купівлі-продажу відчужено на користь однієї особи, що не могло залишитися поза увагою прокуратури.

Також апеляційним судом Черкаської області залишено в силі рішення Черкаського районного суду щодо задоволення позову прокуратури області про визнання незаконними та скасування рішень органів місцевого самоврядування й державної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку водного фонду у с. Свидівок, надану для індивідуального дачного будівництва з грубими порушеннями вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, що Свидівоцька сільська рада незаконно змінила цільове призначення землі та в 2016 році своїм рішенням безоплатно передала громадянину в приватну власність земельну ділянку на березі Дніпра для дачної забудови.

Наразі за позовом прокурора державна реєстрація права приватної власності на вказану земельну ділянку підлягає скасуванню та земля має бути повернута державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x