«Збільшення тарифу на електроенергію доволі обґрунтоване в цей час», − керівник ПАТ «Черкасиобленерго»

«Збільшення тарифу на електроенергію доволі обґрунтоване в цей час», − керівник ПАТ «Черкасиобленерго»

Із 1 червня був затверджений новий єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 4,32 грн. Цей тариф прогнозовано діятиме до 30 квітня 2025 року. Про це повідомив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко.

Водночас існує пільговий (нічний) тариф, що становить половину основного, тобто 2,16 грн. «Нічний тариф» діє з 23 до 7 години.

− Споживачі, які мають оформлені електроопалювальні установки, можуть користуватися пільговим тарифом − 2,64 грн в опалювальний період. За умови використання електроенергії в обсязі не більше 2 тисяч кіловат-годин на місяць, − зазначив Яненко.

Якщо взяти орієнтовне споживання на одного абонента, скажімо 170 кіловат-годин на місяць, то здорожчання становитиме 285 грн у місяць.

Цьому здорожчанню є пояснення – масовані ворожі обстріли, що знищили понад половину генеруючих потужностей протягом повномасштабної війни.

− Нині дуже важливо стабільне проходження ремонтної кампанії після ворожих атак. Тобто кошти від збільшення тарифів спрямують на відновлення зруйнованої інфраструктури, підтримку уразливих споживачів. Збільшення тарифу доволі обґрунтоване в цей час, − наголосив Вадим Яненко.

Саме цей тариф покриватиме собівартість виробництва й передачі однієї кіловат-години.

Також Вадим Яненко принагідно нагадав, що в Черкаській області можуть застосовуватися три види графіків вимкнення світла. Найменше впливає на всіх споживачів – це графік обмеження потужностей. Він застосовується лише до юридичних осіб і не є примусовим, підприємства самі несуть відповідальність. Далі – графіки погодинних відключень, що й нині діють щодня. Це графіки із 6 черг, що розроблені відповідно до інструкції Міненерго. У довоєнний час графіки погодинних відключень не можуть тривати понад дві годин для однієї черги. У воєнний час – до 7 годин. Ну й третій вид графіків – це графіки аварійних відключень світла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x