На вихідних на Черкащині прогнозують грози й зливи

На вихідних на Черкащині прогнозують грози й зливи

У середній тропосфері розпочалася перебудова синоптичних процесів, тому у вихідні, 15−16 червня, нас чекає черговий погодний сюрприз.

У південних широтах набирає сили циклонічний вихор, який закриє небо щільними хмарами та викличе дощі із загальною кількістю за добу близько 5–15 мм. Проходження атмосферних фронтів зумовить грозо-зливо небезпечну ситуацію. Тобто зливи можуть бути як у нічні, так і денні години. Дуже велика ймовірність, що місцями вони будуть значні. Вплив інтенсивних грозових осередків може супроводжуватися градом та шквалами.

Температура вночі +12−17°, удень +22−27°. Атмосферний тиск коливатиметься, що звичайно негативно впливає на самопочуття метеозалежних людей.

У понеділок, 17 червня, циклон відійде за межі України. На фоні зростання атмосферного тиску грозова діяльність послабиться, температурний фон суттєво не зміниться.

За попередніми прогностичними розрахунками, у вівторок, 18 червня, до керування погодою приступить антициклон і червень швидко виправить ситуацію задавши прискорений темп температурному фону: вночі +15−20°, удень +24−29°.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x