Перші десять квартир у Золотоноші передали родинам захисників

Перші десять квартир у Золотоноші передали родинам захисників

Пілотний проєкт для родин захисників і захисниць, які серйозно травмувались на війні, реалізували на Черкащині. У місті Золотоноша для них звели будинок. Передали десять квартир першої черги новим власникам, інформують у пресслужбі Черкаської ОВА.

Як розповів очільник області  Ігор Табурець, цей будинок – спільна ініціатива ОВА та підприємців області.

– Для мене це особливий проєкт, – наголосив він. – Він про незламних воїнів. Про спільну ініціативу нашої ОВА та підприємців області. Про єднання довкола надважливого. Усе почалось із ідеї, як це завжди буває. І я дуже радий, що в області в нас є однодумці, які зголосились її реалізувати.  Дякую кожному! Ми на Черкащині шануємо пам’ять наших загиблих героїв. Водночас демонструємо повагу та подяку героям, які поруч із нами. Цей проєкт – саме про це.

Будинок автономний, інклюзивний, функціональний. І вже готовий до заселення: квартири з ремонтом і частковим меблюванням.

– Тут створено безбар’єрний простір, – зауважив представник партнера проєкту Іван Рудик. –  Починаючи від широких дверних прорізів, завершуючи спеціалізованим ліфтом. Також ми облаштували укриття в будинку.

Власників квартир визначали безпосередньо в підрозділах. Серед них –  військовослужбовець Сергій. Він отримав тяжкі травми на війні. До цього з родиною мешкали в батьків.

– Для нашої сім’ї це була несподіванка, – каже ветеран. – Дуже приємно. Це потужна підтримка.

Із цим проєктом у деталях ознайомились віцепрем’єрка – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, а також т.в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

– Це гарний приклад співпраці регіональної влади, зокрема ОВА, та бізнесу на ветеранському напрямі, об’єднання їхніх зусиль, – наголосила  Ірина Верещук. –  Це «пілот», який вартий масштабування в межах країни. Це є та форма «дякую», яку ми звикли говорити. Але мало її вербалізувати, треба її матеріалізувати.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x