Що варто знати про перерахунок пенсій з 1 жовтня 2017 року

Що варто знати про перерахунок пенсій з 1 жовтня 2017 року

Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси Черкаської області Тетяна Рожко інформує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» з 1 жовтня 2017 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшено на 140 грн з 1312 грн до 1452 грн.

Крім цього проведено перерахунок 83 636 пенсіонерам міста Черкаси в зв’язку з осучаснення призначених раніше пенсій з урахуванням середньої заробітної плати за 2014, 2015 і 2016 роки (3764,40 грн) та зміненої величини оцінки одного року страхового стажу з 1,35 на 1.

Середній розмір підвищення становить 670,31 грн, а середній розмір пенсії в жовтні складає 2621,68 грн (для відома – у вересні середній розмір пенсійних виплат становив 1965,80 грн). У результаті проведених перерахунків видатки на виплату пенсій збільшились більш ніж на 56,7 млн грн.

Таким чином, на виплати пенсії необхідно зібрати кошти в сумі понад 226 млн грн.

Що варто знати про перерахунок пенсій з 1 жовтня 2017 року

З 1 жовтня законом передбачено:

– скасування особливого порядку виплати пенсій пенсіонерам, які працюють;
– нові умови виходу на пенсію залежно від набутого страхового стажу;
– визначення розмірів мінімальної пенсії за віком, доплат, надбавок, підвищень, визначених законодавством, виходячи з величини 1452 грн;
– право на пенсію за вислугу років осіб, які на день набрання чинності цього Закону мають вислугу років та стаж, необхідний для призначення такої пенсії.

Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи). Підвищений розмір пенсійних виплат пенсіонери району отримують в жовтні 2017 року за додатковими відомостями, які вже передані на банківські установи та відділення поштового зв\”язку. Виплати будуть здійснені згідно з календарними графіками. Розміри виплат, що базуються на величині прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, наведено у таблиці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x