Геннадій Бобов допоміг громаді на Канівщині

Геннадій Бобов допоміг громаді на Канівщині

Село Лука, що на Канівщині, засноване на лівобережних луках річки Рось, попід горами, які своїми підніжжями колись торкались води. Село згадують уперше в І половині ХVІІ століття. Відомо, що свого часу його відвідував Тарас Григорович Шевченко.

Нині в селі проживає 289 осіб, із них – 35 дітей до 17 років та 170 пенсіонерів. Це такі категорії населення, яким завше найбільш потрібна допомога медика. Тож фельдшерський пункт є однією з найважливіших соціальних установ села. Тут медичний працівник надає першу медичну допомогу при гострих захворюваннях і травмах, проводить щеплення, фізіотерапевтичні заходи тощо.

На посаді фельдшера в Луці вже протягом 26 років трудиться невгамовна Валентина Михайлівна Мусієнко, уродженка села, яка для всіх жителів, від малого до старого, є рятівницею у прямому значенні цього слова. Слід сказати, що Валентина Михайлівна вміє кваліфіковано надати не лише необхідну першу медичну допомогу, а й навіть прийняти пологи.

Однак кваліфікації та ентузіазму для надання належної медичної допомоги замало. Потрібне, звичайно ж, і сучасне медичне обладнання. Тож дефіцит необхідного та застарілість наявного обладнання викликають неабияку стурбованість сільського фельдшера. Фельдшерському пункту в селі вже давно був потрібний сучасний маніпуляційний столик із шухлядами, напільні ваги для дорослих відвідувачів, нові дитячі ваги, універсальний фонендоскоп, спеціальні тест-смужки до глюкометра та сумка-укладка з усім необхідним.

Відтак, громада села Луки звернулась до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова з проханням допомогти у придбанні такого обладнання. Відповідний запит спрямували до громадської приймальні в Каневі, яка функціонує на постійній основі. Народний депутат не став осторонь проблем медицини в невеликому селі. Все, що було зазначено у зверненні, оперативно доставили в фельдшерський пункт.

«Отриманим обладнанням, ми, безумовно, дуже задоволені. Наразі Лучанський ФП має все, щоб надавати односельцям належну медичну допомогу. Від імені всіх жителів села Луки щиро дякуємо народному депутату Геннадію Бобову за надану допомогу, за небайдуже ставлення до проблем простих людей. Хай Вас, Геннадію Борисовичу, Господь завжди благословляє на добрі справи. Зичимо Вам міцного здоров`я, душевного спокою та успіхів у всіх Ваших справах і починаннях», − говорить Межиріцький сільський голова Іван Чупилка.
Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x