Чай із базиліка корисний для зубів і органів травлення

Чай із базиліка корисний для зубів і органів травлення

Базилік – це ароматна лікувальна рослина, яку століттями використовували в кулінарії й альтернативній медицині. Базилік містить багато ефірних олій, антиоксидантів та інших поживних речовин, тому його переваги для здоров’я важко переоцінити. Чай із базиліка – це один із найкращих способів його вживання.

Базилік надзвичайно корисний для дихальної системи. Завдяки своїм антибактеріальним, очищувальним і протизапальним властивостям він допомагає лікувати дихальні шляхи. Він також має відхаркувальний ефект, тобто допомагає позбутися мокротиння. Крім того, оскільки базилік покращує роботу імунної системи, це ефективний засіб проти застуди та грипу.

Чай із базиліку має сечогінний ефект, який чудово підтримує роботу нирок. Особливо якщо в цьому органі накопичилося багато рідини та токсинів. Крім того, антиоксиданти у його вмісті створюють захисний бар’єр проти пошкоджень і зменшують ризик каменів у нирках і хронічних захворювань. Окрім усього цього, чай із базиліка збільшує вироблення сечі. Це допомагає вивести бактерії, які ростуть у сечовивідних шляхах.

Базилік містить антистресові сполуки, які за кілька хвилин розслабляють фізично та психічно. Якщо споживати його в невеликих кількостях, це допомагає зупинити надмірне вироблення кортизолу (гормону стресу).

Антимікробні сполуки в чаї з базиліку створюють захисний бар’єр проти мікроорганізмів, що спричиняють інфекції та захворювання ротової порожнини.
Такий чай або настій допомагає видалити залишки їжі, які слугують середовищем для розмноження бактерій. Чай із базиліка – це також домашній засіб проти несвіжого подиху та гінгівіту.

Чай із базиліка допоможе позбутися від головного болю. Завдяки своїм протизапальним і заспокійливим властивостям він оптимізує насичення клітин киснем і покращує циркуляцію крові. Такого ефекту можна досягти, якщо пити базилік у вигляді чаю або прикладати такий настій як гарячий компрес.
Завдяки високому вмісту флавоноїдів і таніну чай із базиліка чудово запобігає передчасному старінню клітин. Ці сполуки, у поєднанні з ефірними оліями, захищають тканини від пошкодження, спричиненого вільними радикалами. Це також допомагає запобігти серйозним захворюванням. Водночас базилік дуже корисний для шкіри, адже він захищає її від зморшок і плям, що виникають із часом.

Базилік корисний для травлення і допомагає контролювати біль у шлунку, гази та запалення. Чай із цієї рослини живить корисну кишкову флору та стимулює виведення відходів. Це чудовий засіб проти розладів травлення, які виникають після споживання важких страв, оскільки він регулює кислотний баланс у шлунку.

Щоденне вживання чаю із базиліка – чудовий спосіб контролювати запальні процеси в організмі, особливо, якщо у вас травма або артрит. Базилік зменшує запалення, стимулює виведення накопиченої рідини та полегшує біль.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x