На благодійному балу збирали кошти на музей сучасної війни в Умані

На благодійному балу збирали кошти на музей сучасної війни в Умані

Вони вийшли на паркет, щоб зібрати гроші на музей сучасної війни. У столиці відбувся перший благодійний бал захисників України. Танцювати вальс герої АТО, волонтери та журналісти навчилися менш ніж за тиждень. Усі зібрані кошти передадуть на створення музею в Умані, головну експозицію в якому присвятять загиблому Герою Андрію Кизилу. «Нова Доба» про це дізналася в Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю ЧОДА.

Рівно тримати спину, кружляти в такт та обов’язково тягнути носки – у військовослужбовців було лише 4 дні, щоб навчитись танцювати вальс та вийти на паркет. Кіборги, десантники, морпіхи – у повній бойовій готовності. Та тримати зброю в руках, як виявилося, для них набагато легше.
«Навіть на цей час болить усе абсолютно, тому що зранку до вечора ці повтори. Напевно, якщо брати щотижневу фізичну підготовку, то вона в нас трішки легша», – розповів командир підрозділу морської піхоти Вадим Сухаревський.

Усі учасники благодійного балу зголосились танцювати, щоб зібрати кошти на створення музею сучасної війни в Умані – у підсумку було зібрано більше 50 тисяч гривень.
− Головна наша мета – щоб танцювали реальні учасники АТО. Ми чітко розуміли, що на місяць із передової 100 % їх не відпустять. Тому йшли на такий ризик і розуміли, що у нас є кілька днів для того, щоб навчити танцювати і підготувати бал, – зазначила організатор благодійного балу захисників Оксана Гаврилюк.

На бал прийшли дружина, маленький син та сестра Андрія Кизила. Оксана Кизило, дружина загиблого Героя, висловила щиру вдячність організаторам балу: «Я дуже рада, що зустрілась з усіма вами. Як сказав один хлопчина – “одна дружня сім’я”. Це правда… Я дуже рада що ви у мене є. Величезне вам всім дякую! Дякую вам за Бал Офіцерів! Ви зробили неймовірну справу, яка буде переходити з року в рік. Яка ставатиме з кожним роком масштабнішою, традиційною! Мрія Андрюхи здійснюється… про офіцерів заговорили…»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x