Науковця із ЧНУ відзначили за роботу над українською Вікіпедією

Науковця із ЧНУ відзначили за роботу над українською Вікіпедією

Науковця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Максима Гаврилюка нагородили за роботу над українською Вікіпедією. Про це повідомляють у пресслужбі ЧНУ.

Директор навчально-наукового інституту природничих наук Максим Гаврилюк отримав відзнаку − «Вікімеч» імені Олега Ковалишина 2024 року.

Відзнака вручається «за внесок у Перемогу України в інформаційній війні».

− Ні для кого не секрет, що сучасна війна росії проти України має гібридний характер, − говорить Максим Гаврилюк. − Інформаційна складова цієї війни є досить важливою. Одним із майданчиків, де точиться така боротьба, є сторінки Вікіпедії. Так, це справді боротьба, де росіяни хочуть просунути свою «правду». Сьогодні україномовна Вікіпедія − це не тільки вільний доступ до знань українською, а й можливість донести правдиву інформацію до мільйонів людей. Саме через це, із початку повномасштабного вторгнення у Вікіпедії, переключився на написання статей про українських героїв та доповнення інших статей про російсько-українську війну.

Нещодавно за цю діяльність отримав дуже цінну для мене відзнаку − «Вікімеч» імені Олега Ковалишина 2024 року. Цього року її отримали три особи. Вона має ім’я дописувача україномовної Вікіпедії Олега Ковалишина, який загинув на Донеччині у 2014 році. Пишаюся своїм внеском на цьому інформаційному полі разом з іншими дописувачами та присвячую цю нагороду полеглим українським Героям.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x