В області фіксують рекорд за кількістю переможців: в ОВА розповіли про досягнення учнівської молоді

В області фіксують рекорд за кількістю переможців: в ОВА розповіли про досягнення учнівської молоді

У 2023−2024 навчальному році учні області брали активну участь у змаганнях із робототехніки, учнівських олімпіадах з навчальних предметів, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, творчих конкурсах і змаганнях. Про це під час брифінгу в медіацентрі ОВА розповів начальник управління і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

У регіональному фестивалі з робототехніки взяли участь 160 учасників, які представляють 36 команд із 29 закладів освіти області. Переможці фестивалю презентували Черкащину в змаганнях на всеукраїнському рівні. КЗ «Черкаська санаторна школа» стала чемпіоном FIRST LEGO League Challenge та здобула: два 1 місця у Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки в категоріях Старша ліга та Сумо автономне; друге місце в категорії «Roboart», два треті місця в категоріях Сумо автономне та Сумо дистанційне, п’яте місце в категорії Середня ліга. Команда 9 гімназії «Kiborgs.UA» презентувала власноруч створеного робота, яким виконувала місії на полі й була визнана переможцем у номінації «Дизайн робота», у категорії Сумо дистанційне, два другі місця в категоріях Сумо дистанційне та Сумо автономне, два четверті місця в категоріях Сумо дистанційне та Середня ліга, п’яте місце в категорії Сумо автономне.

Команди Черкащини є неодноразовими переможцями й міжнародних змагань (Чехія, Туреччина, Ліван, Угорщина, Данія). Команди КЗ «Черкаська санаторна школа» та Черкаської гімназії № 9 ім. О. М. Луценка Черкаської міської ради з 31 травня по 4 червня у м. Бухаресті (Румунія) у Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів «InfoMatrix 2024» серед 280 учасників із 17 країн світу отримали: 1 платинову, 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі в категоріях Lego sumo robot та Lego Line Follower. Окрім того, учні, які здобули платинову та золоті медалі, отримали грошові винагороди в розмірі 500, 400 i 300 €.

Щодо учнівських олімпіад, в обласному етапі взяли участь 779 учнів закладів загальної середньої освіти, за I місце нагороджено 64 учні, за II − 120 учнів, за III − 205 учнів.

Щороку освітяни Черкащини беруть активну участь у конкурсі-захисті робіт  Малої академії наук і завдяки своїй високій допитливості та дослідницькій активності здобувають перемоги. Так в обласному етапі взяли участь 393 конкурсантів у 60 наукових секціях, 333 із них отримали дипломи переможців.

4 учнів Черкащини відстоювали честь не лише нашої області, а й України у світовому фіналі Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування, що тривав у США 10−14 червня 2024 року. Загалом,  у складі збірної України 3 із 10 золотих медалей здобутих українцями отримали учні нашої області.

− Від кожного фестивалю, конкурсу, заходу ми отримували емоції та досвід, який, я впевнена, допоможе нам у житті. На жаль, сьогоднішні реалії заважають нам гідно представити Україну, аби дати знати міжнародній арені, що є така країна, така область, багата на науку та знання, − поділилася Ксенія Левченко, учениця 10 класу КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради», переможниця конкурсів з робототехніки.

Зазначимо, що за словами дійсного члена Черкаського територіального відділення Малої академії наук Володимира Борисенка, на міжнародних змаганнях Черкащина посідає почесне 2 місце після Києва за кількістю нагород.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x