Черкащина приймає Всеукраїнську олімпіаду з української мови та літератури

Черкащина приймає Всеукраїнську олімпіаду з української мови та літератури

У неділю, 23 березня 2014 року, відбулось урочисте відкриття Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, в якій беруть участь 130 учнів загальноосвітніх навчальних закладів із всієї країни. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Така олімпіада на Черкащині проводиться вдруге (вперше – в 1987 році). Організовує її Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти і науки Черкаської облдержадміністрації (директор Галина Гаврилюк, голова оргкомітету), Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради (ректор Наталія Чепурна, заступник голови оргкомітету).
Відкрила олімпіаду голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко. Вітаючи учасників, Валентина Михайлівна наголосила, що українська нація визнана найпатріотичною в світі, а Шевченків край об’єднує її. Тож невипадково саме на Черкащині відбувається Всеукраїнська олімпіада з рідної мови. Голова обласної ради відзначила символічність того, що на олімпіаду приїхали школярі з усіх куточків України. Це – еліта держави, наділена енергією національного відродження, яка відчуває тяжіння до Тараса.

Представник Міністерства освіти і науки України Катерина Таранік-Ткачук у своєму виступі зазначила, що учасники олімпіади – найрозумніші і найталановитіші, майстри рідного слова, виразники українського духу. Катерина Валеріївна зауважила, що можливість їх присутності тут – це право на майбуття в новій відродженій Україні, для якої теза «єдина країна» має особливе значення. До складу журі увійшли кращі науковці та вчителі з усіх регіонів на чолі з професором, доктором філологічних наук Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Петром Іванишиним. Черкащину на цьогорічній олімпіаді представляють сім учнів із м. Сміла, м. Умань, м. Черкаси, Черкаського, Чорнобаївського, Тальнівського, Жашківського районів.

Серед учасників є діти, які вже не вперше захищають честь області на всеукраїнських інтелектуальних змаганнях. Це Сухина Оксана, учениця 11 класу Тимченківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради (2012 – 3 місце; 2013 – 2 місце в IV етапі олімпіади з рідної мови); Власенко Анна, учениця 10 класу Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Черкаської районної ради (2013 рік – 3 місце).

Упродовж чотирьох наступних днів учасники олімпіади виконають завдання двох турів. Також для них передбачені зустрічі з однолітками – учнями загальноосвітніх навчальних закладів м. Черкаси, екскурсія містом, перегляд вистави Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка, відвідування Чернечої гори в Каневі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x