У Чорнобаївській РДА комісія розглянула питання з захисту прав дітей

У Чорнобаївській РДА комісія розглянула питання з захисту прав дітей

На засіданні комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини, яка відбулася 24 жовтня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик розглянули 5 питань. Всі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей державної адміністрації. У ході засідання заслухали заявників, запрошених та членів комісії, які брали участь у обговоренні та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

По першому питанню про надання дозволу громадянці на продаж житлового будинку та земельної ділянки, комісія з питань захисту прав дитини вирішила задовольнити прохання громадянки та надати дозвіл, оскільки після здійснення даного правочину малолітні діти будуть забезпечені житлом і надалі залишаються проживати в даній оселі зі своїми батьками.

По другому питанню щодо надання дозволу на купівлю житлового будинку та земельної ділянки, на ім’я неповнолітньої дитини – комісія задовольнила прохання заявника, оскільки після здійснення даного правочину неповнолітній буде забезпечений житлом на праві власності.

Щодо питання встановлення днів та годин зустрічей громадянці з малолітньою донькою, то комісія, захищаючи права та інтереси дитини, встановила час зустрічей за місцем проживання дитини та зобов’язала батька дитини не перешкоджати матері спілкуватися з донькою та брати участь у її вихованні.

По четвертому питанню щодо розгляду звернення дирекції Комунального закладу «Черкаський обласний спеціалізований будинок дитини» щодо невиконання громадянкою батьківських обов’язків щодо двох малолітніх дітей, виходячи з інтересів малолітніх дітей, керуючись вимогами статті 164 Сімейного кодексу України комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дитини вважає за доцільне вжити заходів щодо надання малолітнім дітям статусу дітей, позбавлених батьківського піклування та продовжити термін перебування дітей у закладі терміном на 3 місяці.

По закінченню засідання комісією було розглянуто питання щодо доцільності взяття під соціальний супровід сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах та вирішено взяти сім’ї (за списком) під соціальний супровід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x