Від пожеж за минулу добу загинули троє жителів Черкащини

Від пожеж за минулу добу загинули троє жителів Черкащини

Минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи області здійснили 7 виїздів на ліквідацію пожеж, у вогні загинули 3 людини. Так, 24 жовтня о 06:20 в місті Умань виникла пожежа в надвірній споруді на вулиці Піонерська. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Рятувальники Уманської пожежно-рятувальної частини, які оперативно прибули на місце події під час проведення розвідки у задимленій будівлі знайшли бездиханне тіло 32-річного чоловіка. Пожежу ліквідували впродовж 15 хвилин. Вогонь знищив домашні речі, пошкодив побутову техніку та меблі. За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових електроприладів.

Вночі 25 жовтня виникла пожежа в підвальному приміщенні 5-поверхового житлового будинку на проспекті Шевченка в місті Звенигородка. На ліквідацію пожежі оперативно прибув місцевий пожежно-рятувальний підрозділ, який за лічені хвилини загасив вогонь. Вогнеборцям вдалося запобігти поширенню вогню на верхні поверхи житлового будинку. Під час проведення розвідки у приміщеннях рятувальники виявили тіло жінки. Обставини її загибелі з`ясовуються. За попередніми даними, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Ще одна пожежа з трагічними наслідками виникла у житловому будинку в селі Вереміївка, Чорнобаївського району. Як з`ясувалося, через необережність під час куріння загинув чоловік 1957 року народження. Вогнем знищено ліжко та постільну білизну. На ліквідацію пожежі пожежно-рятувальні підрозділи не залучалися.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім\’ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах. Загалом, з початку року в області на пожежах загинули 57 осіб, з них дві дитини, ще 50 людей серед яких 4 дітей постраждали.

Зважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
• не залишайте малолітніх дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• виходячи з приміщень, не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
• не паліть у ліжку;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
• подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x