У вівторок на Черкащині стовпчики термометрів сягнуть +37°

У вівторок на Черкащині стовпчики термометрів сягнуть +37°

Липень прийняв гарячу естафету від червня та розпочався спекотними +32−34°. Середньодобова температура вище клімату на 5−6°.

Завтра, 2 липня, синоптична ситуація на Черкащині істотно не зміниться, але стане ще спекотніше, вдень прогнозують сильну спеку +35−37°.

Крім того, нас чекають тропічні ночі – коли в темний час доби температура повітря не опускається нижче 20º. У такій ситуації організм уночі не встигає відпочити від отриманого вдень теплового стресу, і замість відновлення сил він продовжує боротися з температурним навантаженням.

Такі погодні умови сприяють утриманню напруженої пожежонебезпечної ситуації в лісах та на полях області, накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі та зменшенню вологи у верхніх шарах ґрунту.

Причина погодної аномалії − блокуючий антициклон, що поширився до середніх висот у тропосфері. Із вітрами південних румбів до Черкащини надходить розпечене повітря африканського походження. Ця синоптична ситуація зумовить продовження аномально спекотної погоди щонайменше 2 тижні.

У четвер, 4 липня, через слабку фронтальну систему із заходу, атмосфера стане нестійкою, можуть прошуміти короткочасні грозові дощі. Температура вночі +20−24°, удень +30−34°.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x