Канівчани вшанували пам\’ять Миколи Біляшівського

Канівчани вшанували пам\’ять Миколи Біляшівського

У вівторок, 24 жовтня, представники виконавчого комітету Канівської міської ради, Канівської РДА, а також депутати та школярі міста відвідали місцевий природний заповідник. 150 років тому в цей день народився фундатор вітчизняного музейництва, видатний академік, археолог, історик та мистецтвознавець Микола Біляшівський. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської РДА.

Свого часу, проводячи дослідження в нашому краї та вивчаючи знайдені пам’ятки й історичні джерела, саме Микола Федотович Біляшівський дійшов висновку, що на Княжій горі у Каневі було розташоване древньоруське літописне місто Родень. Тож не випадково, що тут археолог знайшов і свій вічний спочинок.

Заступник міського голови Наталія Матінова, заступник голови Канівської РДА Тетяна Жівотова, директор Канівського природного заповідника Володимир Пилипенко та інші поклали квіти до могили Біляшівського, що розташована на території заповідника.

Літературознавець Зінаїда Тарахан-Береза зауважила, що Микола Федотович повернув канівцям нашу втрачену пам\’ять, нашу історію, та закликала школярів продовжувати почесну справу видатного археолога, адже рідний край ще має достатньо прихованих скарбів і невідкритих таємниць.

Також гості відвідали «Музей природи». Школярі пройшли екологічною стежкою заповідника та переглянули кінострічку на екологічну тему.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x