Шапка і красиве волосся – речі непоєднувані?

Шапка і красиве волосся – речі непоєднувані?

Із настанням холодів нам не обійтися без шапки. Однак головний убір здатен, як мінімум, зіпсувати вашу зачіску і знищити об’єм волосся. Крім того, зазвичай узимку стан волосся найгірший: сухе волосся може втратити вологу ще більше, а жирне може стати ще жирнішим, кучеряве почне ще більше пушитися. У багатьох від постійних перепадів температури і вологості волосся електризується і січеться. Однак ці проблеми можна вирішити.
Холоду волосся взагалі не любить, проте головним негативним чинником для нього є надмірна вологість на вулиці й сухість у приміщенні. Це порушує цілісність і гладкість волосяної кутикули. Мікролусочки, які в звичайному стані один до одного щільно прилягають, в екстремальних умовах починають відкриватися. І як результат – вони швидко починають втрачати вологу, сіктися і ламатися. І щоразу, коли ми знімаємо з себе шапку, ми знову пошкоджуємо кутикулу.

Шапка може створити на голові так званий «парниковий ефект», і це негативно впливає на шкіру голови. У вологому теплому середовищі активність потових і сальних залоз підвищується, і тому волосся буде швидше бруднитися, а пори шкіри голови будуть забиватися ороговілими клітинами і сальними пробками. Це призведе до того, що кровообіг погіршиться, волосяні фолікули не отримають достатню кількість поживних речовин, і тому волосся буде рости слабким, тонким і схильними до випадіння.
Насамперед, вам слід пам’ятати, що від шапки не можна відмовлятися ні в якому разі, особливо, якщо надворі мороз, адже звуження судин шкіри на голові може призвести до порушення кровообігу, і в результаті може погіршитися стан волосся, а то і вашого здоров’я. Пам’ятайте про наступні правила:

• Шапка повинна бути виготовлена з натуральних матеріалів, таких як шерсть, хутро. Штучні матеріали не будуть зберігати тепло, усмоктувати вологу і створюватимуть ефект сауни, а шкіра голови не зможе дихати.
• Частіше робіть масаж голови, особливо перед тим, як її мити. Таким чином стимулюватиметься живлення волосяних цибулин.
• Для того, щоб зменшити жирність голови, споліскуйте голову прохолодною водою.
• Мийте голову зволожуючим шампунем.
• Узимку доглядайте за своїм волоссям ще сильніше – зволожуйте і живіть, використовуючи маски з кератином, натуральним оліями.
• Щоб уникнути парникового ефекту, не одягайте шапку на вологе волосся.
• Не захоплюйтеся надто пристроями для гарячої укладки. Якщо вже й застосовуєте їх, не забудьте про термозахисну косметику для волосся.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x