У музеї презентували творчість уманської художниці

У музеї презентували творчість уманської художниці

25 жовтня 2017 року обласний художній музей вперше презентував творчість уманської художниці Валентини Мамчур. На виставці експонується 43 роботи, виконані у техніці олійного живопису. Це – натюрморти, ліричні композиції з елементами пейзажу, портрети, що передають привабливість жіночності, певну загадковість, а також цінність кожної миті життя. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Авторка виставки народилась у 1968 році у мальовничому селі Майданецьке на Тальнівщині. Освіту отримала в Уманському державному педагогічному училищі ім. Т.Г.Шевченка та Уманському національному університеті садівництва, який закінчила з відзнакою. Продовжила наукову діяльність в аспірантурі за фахом лісівничі науки.

Про свою творчість Валентина Мамчур говорить наступне:

«Бажання висловити свою любов до життя привело до захоплення живописом. Першу свою роботу написала чотири роки тому. За цей короткий час створила понад 200 полотен.

Відчуваю, що хочу писати щодня. Коли народжується картина, почуваю невимовну радість, щастя, тому що на полотні з\’являється світ, у якому хочеться жити, творити, любити. Час не існує, є тільки твої думки, твоє серце, полотно і фарби.

У своїх картинах передаю почуття та емоції, тому мої роботи яскраві та відображають радість і щастя. За допомогою творчості хочу передати людям позитивну, сонячну енергію. Працюю в різних техніках, у пошуку чогось свого, особливого.

Починаю і закінчую роботи пальцями – так найбільше передаються емоції, почуття та енергетика.

Ідеї для написання картин приходять від того, що побачила, прочитала, відчула. Надихають і люди, і природа, і життя, а найголовніше – відчуття».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x