Житель Христинівки зберігав гранату і боєприпаси

Житель Христинівки зберігав гранату і боєприпаси

Працівники Христинівського відділення поліції під час особистого огляду 34-річного чоловіка вилучили 13 патронів калібру 5.45 мм, а в його домоволодінні виявили гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До правоохоронців звернулися жителі Христинівки з повідомленням про те, що в одному з магазинів міста бачили чоловіка, який, розраховуючись за товар та дістаючи з кишені кошти, впустив декілька предметів, дуже схожих на патрони. На місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група. За вказаною адресою поліцейські помітили чоловіка, який був п’яний вигляді та підпадав під опис, наданий заявниками. Ним виявився 34-річний мешканець району. Молодик розповів, що дійсно має при собі 13 патронів калібру 5.45 мм. Патрони було вилучено та направлено на дослідження.

Також, чоловік повідомив, що в своєму будинку зберігає гранату часів Другої світової війни. Дана інформація підтвердилась, дійсно в будинку чоловіка поліцейські виявили гранату Ф-1 з запалом. Виявлена граната мала значну корозію корпусу та вкручений запал. Її вилучили та знищии працівники вибухо-технічної служби.

Як пояснив чоловік, набої та гранату він знайшов у лісосмузі, шукаючи металобрухт.

Наразі слідчим відділенням Христинівського відділення поліції Уманського ВП ГУНП відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x