Хрін позбавить від кашлю і болю в суглобах

Хрін позбавить від кашлю і болю в суглобах

Хрін – частий гість не на кожному столі, бо ж його гіркий смак не всім до вподоби. Щоправда, специфічний смак приховує за собою чимало корисних властивостей. Тож тим, хто хоче бути здоровим, краще звернути увагу на цей коренеплід.

Цей коренеплід містить мало калорій, усього лише 70 в 100 г продукту. У його складі – біоактивні речовини, які мають протиракову дію.
Хрін містить вітаміни: A, B, B1, B2, C, E; мінерали: калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, марганець, натрій, цинк, сірку, фосфор, йод, хлор. Також хрін багатий на клітковину, вуглеводи, жири, азотні сполуки, глікозиди, флавоноїди, ефірні олії, нікотинову кислоту, аргінін, аспарагін, глютамін, фітонциди.
Хрін у багатьох країнах світу вживають для посилення апетиту, покращення травлення, для того, щоб позбутися хвороб печінки і бронхіту. Це відмінний сечогінний засіб, який благотворно діє при сечокам’яній хворобі, ревматизмі й подагрі. Також він бореться з інфекціями. Застосовується при лікуванні ран, при розриві й запаленні сухожиль у людини. Хрін має дезинфікуючу і розігріваючу дію.
Цей коренеплід є природним антибіотиком, що діє без побічних ефектів. Він чинить антивірусну, фунгіцидну, відхаркувальну, бактерицидну дію. Запобігає і полегшує симптоми всіх інфекцій, зміцнює імунітет, руйнує вільні радикали, допомагає при простудних захворюваннях, запаленні легенів і бронхів, лікує гайморит і кашель (чудовий відхаркувальний препарат). Лікує астму, бореться з нежиттю, стимулює апетит, допомагає при лікуванні анемії, покращує обмін речовин, покращує травлення, розріджує кров, покращує кровообіг, знижує рівень холестерину, покращує роботу печінки, стимулює нирки. А ще – очищує від токсинів, запобігає закрепам, знімає ревматичні болі, дезінфікує ротову порожнину і ясна, запобігає їхній кровоточивості.

Рецепти здоров’я
Сироп із хрону: 100 г свіжого натертого хрону, залити 1/2 склянки теплої кип’яченої води і залишити під кришкою на півгодини. Після чого рідину процідити, додати 100 г меду і ретельно змішати. Сироп потрібно пити 3 рази в день по столовій ложці дорослим, а дітям по чайній ложці. Сироп покращує апетит і бореться з сухим болючим кашлем.
Вино з хроном: 50 г тертого хрону залити 2 літрами білого вина. Потрібно поставити на 5 днів у темне місце, потім процідити і пити по півсклянки на день. Вино покращує апетит, полегшує травлення, зміцнює весь організм.
Настоянка з хрону: 250 г свіжого хрону, залити 0,5 л чистої горілки. Краще помістити в скляну банку, і поставити на тиждень у темне місце, після чого процідити. Отриману настоянку застосовують для змазування болючих місць на руках, ногах і хребті, і при невралгії.

Для краси
Тим, хто піклується про свою зовнішність, необхідно звернути увагу на хрін. Він зводить до мінімуму ознаки старіння шкіри і покращує колір обличчя. Зменшує і розгладжує зморшки, робить шкіру м’якою, видаляє веснянки, відбілює і освітлює шкіру. У домашніх умовах можна приготувати кілька косметичних засобів. Маска: свіжий тертий корінь змішати з натуральним йогуртом, нанести на обличчя. Через 15 хвилин змити теплою водою. Тонік для обличчя: дрібно тертий свіжий корінь хрону, залити 0,5 л молока і варити кілька хвилин. Теплим підігрітим засобом потрібно протирати обличчя вранці й увечері. Шкіра буде ніжною і світлою.
Тонік освітлюючий: середнього розміру свіжий дрібно нарізаний корінь залити склянкою винного оцту. Поставити в темне місце на два тижні. Потім процідити рідину і протирати шкіру, вкриту ластовинням або пігментними плямами вранці й увечері.
Тонік для відновлення шкіри: тертий свіжий хрін залити білим вином, ретельно перемішати. Процідити і змащувати обличчя 2–3 рази на день.
Тонік для всіх типів шкіри: свіжий, дрібно тертий хрін, залити яблучним оцтом так, щоб покрив весь хрін. Поставити в темне місце на два тижні. Протирайте обличчя вранці й увечері. Такий засіб живить шкіру, має бактерицидні й протигрибкові властивості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ольга

Щиро дякую за поради.
А я піі дготувала такий рецепт
Часник 30 гр ,хрі н 30 гр ,цибуля 30гр. всього одинакова вага . Все добре перемолоти в м’ясорубці .
До отриманої суміші додала меду приблизно 4 ст.ложки.
Приймаю три рази в день .
Хроні чний бронхі т, синусит- ніі як немогла вилі кувати – лише одна доба .
А я вже майже здорова.
Чудо не ліі ки.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x