Німецькі меценати передали ЧНУ симуляційний тренажер

Німецькі меценати передали ЧНУ симуляційний тренажер

Спеціальний анатомічний тренажер передали Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького представники Ротарі клубу, D1870, «Штайнфурт», Німеччина, за посередництва Ротарі клубу «Черкаси».

Завдяки симулятору студенти зможуть відпрацьовувати всі необхідні складні техніки для порятунку життя та опанувати навички тактичної медицини, якими необхідно володіти в умовах воєнного стану.

Про важливість володіння такими навичками розповів і ректор ЧНУ Олександр Черевко: «У нас є урядова постанова про запровадження обов’язкових курсів військової підготовки для всіх студентів. Тому важливо мати гарну якість підготовки здобувачів освіти. Цього можна досягти саме за допомогою такого сучасного й нового обладнання».

Сучасний тренажер імітує більшість видів поранень, кровотеч та переломів, оснащений датчиком пульсу, світлочутливими очима та рухливими кінцівками. Керувати симулятором та обирати вид поранення потрібно за допомогою спеціального планшета. За допомогою тренажеру навчання здійснюватимуть за кількома напрямами:

– студенти-медики опановуватимуть навички анестезіології, реанімації, хірургії та травматології;

– проводитиметься навчання з тактичної медицини для студентів військової кафедри;

– усі студенти університету пройдуть курс військової підготовки та навчаться надавати невідкладну допомогу.

«Якщо ця інвестиція допоможе зберегти хоча б одну ногу або одну руку, не кажучи вже про життя, то, я вважаю, ми впоралися з нашою місією», − зауважив голова «Rotary Supports Ukraine Mission» Клаус Мучов.

Це вже не перша допомога університету від німецьких меценатів. Раніше благодійниками були передані генератор та симуляційне обладнання  для підготовки майбутніх лікарів та офіцерів запасу.

Під час зустрічі адміністрація розповіла німецькій делегації про особливості діяльності університету в умовах війни, разом обговорили потреби закладу під час вимкнення світла. Окрім цього, обговорили питання постачання анатомічного столу та іншого обладнання для забезпечення якісного навчання студентів.

 

Ольга Ярмолич

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x