Черкаські червонохрестівці підготувалися до надзвичайних ситуацій

Черкаські червонохрестівці підготувалися до надзвичайних ситуацій

Днями, в приміщенні обласної організації Товариства, відбулася спільна селекторна нарада за участю представників Управління ДСНС України в області та голів міськрайонних організацій Червоного Хреста. Основною метою заходу було обгорнення стану підготовки загонів першої допомоги до дій під час надзвичайних ситуацій та їх оснащення, аналіз наявності матеріальних ресурсів на випадок надзвичайних ситуацій, а також питання підготовки населення до надання першої допомоги при надзвичайних ситуаціях. Про це “Нова Доба” дізналася в Товаристві Червоного Хреста України в Черкаській області.

При обласній та міськрайонних організаціях Товариства створені загони для надання першої допомоги. До одного такого загону входять від 8 до 14 осіб. Ці активісти пройшли підготовку з надання першої допомоги за рекомендованими програмами Національного комітету ТЧХУ.

Значна робота в області проводиться щодо підготовки населення до надання першої допомоги при надзвичайних ситуаціях. Загалом, підготовлено 954 особи, які, в разі виникнення непередбачуваних обставини, можуть бути задіяні в рятувальних операціях та надавати допомогу пораненим і постраждалим.

У зв’язку з останніми подіями в країні, сьогодні ця робота займає першочергове місце. Створено 72 групи навчених волонтерів в кількості по 8-14 осіб, в т.ч. 2 групи при обласній організації. Крім того, продовжують надходити дзвінки від населення, з метою проходження навчання першої допомоги.

На випадок виникнення надзвичайних ситуацій, обласна та міськрайонні організації Товариства забезпечені необхідним непорушним запасом. До нього входять ковдри, простирадла, рушники. Також на складах червонохресних організацій в достатній кількості знаходяться ноші, шини, бинти, вата, пластири, стерильні салфетки, першочергові медикаменти, одноразовий посуд та посуд для води. Мають працівники Товариства й певні запаси цукру та меду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x