Як правильно харчуватися влітку
Правило перше: не переїдайте.
Правило друге: змініть раціон у сторону його полегшення. Раціон харчування має бути збалансованим: містити білки − приблизно 14–15 %, жири − не більше 11–12 %. Решту мають становити вуглеводи.
Правило третє: пийте достатню кількість води. Добова потреба людини у воді становить в середньому 2,5 л. Цю норму можна розрахувати індивідуально: на 1 кг ваги тіла потрібно 30 мл рідини.
Правило четверте: їжте 5 разів на день невеликими порціями. Візьміть за правило − 3 основні прийоми їжі чергуються з двома «перекусами».
Правило п’яте: влаштовуйте розвантаження. Овочевий, фруктовий, ягідний або кефірний день теж краще влаштовувати у вихідний, коли організм не потребує багато енергії. Особливо корисним буде огірковий день.
Правило шосте: вживайте менше алкоголю або не вживайте взагалі.
Правило сьоме: їжте тільки свіжі продукти.
Правило восьме: обов’язково дотримуйтесь правил особистої гігієни.
За інформацією ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba