Дощ і мокрий сніг прогнозують синоптики на Черкащині

Дощ і мокрий сніг прогнозують синоптики на Черкащині

Активний циклон із Європи несе негоду на Черкащину, в області прогнозуються помірні дощі з мокрим снігом та сильний штормовий вітер. Сьогодні вночі центр цього потужного, глибокого циклону знаходився над Мінськом і зараз переміщується на Москву. Максимальна швидкість вітру в більшості районів області сягала 16−17 м/с, а в Умані 20 м/с, що є небезпечним явищем погоди. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За останні декілька днів у Черкасах атмосферний тиск знизився із 757 до 727 мм.рт.ст., тобто на 30 одиниць і наблизився до рекордно мінімальних значень за увесь період спостережень в області. За прогнозом синоптиків у другій половині дня 30 жовтня Черкащиною проходитиме холодний атмосферний фронт, з яким ще посилиться вітер, та випадатимуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Така непогода збережеться і у вівторок, коли температура повітря знизиться вночі до -2..3º, вдень 1..6º. Вітер посилиться до 17−22 м/с, місцями пориви 25−27 м/с. Послаблення вітру та припинення опадів передбачається у середу. А в п’ятницю, із виходом нового атлантичного циклону, очікується нова порція опадів та незначне підвищення температури повітря.

Закликаємо громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Радимо водіям перебудовуватися на зимовий стиль водіння та звикати до менших швидкостей на дорогах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x