Чоловічий клуб ветеранів селища Чорнобай «Осіннє золото» відзначив своє 10-річчя

Чоловічий клуб ветеранів селища Чорнобай «Осіннє золото» відзначив своє 10-річчя

27 жовтня у Чорнобаївському районному кінотеатрі чоловічий клуб ветеранів селища Чорнобай «Осіннє золото» відзначив 10-у річницю від дня свого створення.
Улітку 2007 року відбулася спонтанна зустріч чорнобаївців Віталія Костіна та Олександра Ковальова. Пройшла вона у невимушеній дружній атмосфері. І вже наступного дня про цю теплу, вдалу зустріч були проінформовані ще три близьких товариша: Віктор Войцях, Володимир Грицай та, на жаль, нині покійний Павло Черевик. І наступне зібрання пройшло в складі 5 осіб. А далі приєдналися Василь Копиця, Іван Коренюк, Іван Павлик. Тоді й з’явилася ідея про створення чоловічого клубу, засновником якого є Віталій Костін. І саме з його ініціативи першим старостою клубу був обраний Павло Черевик.
Був визначений день та місце проведення зустрічей. Довго ветерани не могли визначитися з назвою. Та серед запропонованих варіантів («Надвечір’я», «Зустріч», «Іще не вечір», «Золота осінь») перевагу надали доволі поетичній назві «Осіннє золото».
Після створення аматорського народного хору ветеранів праці «Житограй» селищного Будинку культури чоловічий клуб поповнився новими учасниками. До його складу ввійшли хористи Григорій Вовк, Олександр Величко, Віталій Момот, Анатолій Макєєв, Дмитро Пономаренко, Леонід Маланіч.

Чоловічий клуб ветеранів селища Чорнобай «Осіннє золото» відзначив своє 10-річчя

Отож, вже 10 років поспіль щоп’ятниці проходять засідання чоловічого клубу «Осіннє золото». Тож саме в п’ятницю, 27 жовтня, відбулося святкування 10-ої річниці клубу.
Привітати його учасників з ювілеєм прийшли керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець, селищний голова Алла Мірошниченко, голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Раїса Панаско, колишній голова ради ветеранів Володимир Черненко та дружини членів ветеранського колективу.
За активну громадську позицію, значний внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 10-річчя чоловічого клубу «Осіннє золото» подяки районної державної адміністрації отримали нинішній староста Василь Копиця та засновник Віталій Костін. Подякою селищної ради відзначений Олександр Ковальов.

Чоловічий клуб ветеранів селища Чорнобай «Осіннє золото» відзначив своє 10-річчя

У невимушеній, по-родинному теплій атмосфері ведуча заходу – організатор культурно-дозвіллєвої роботи селищного Будинку культури Ірина Лущик розповіла про життєвий і творчий шлях кожного з учасників клубу, їх вподобання та хобі. Всі вони беруть участь у багатьох селищних і районних заходах, святах, виступають з концертами в селах району і поза його межами, всіх їх пов’язує любов до пісні, поезії, до людей.
Захоплення викликає відношення дружин до традиційних засідань у клубі. Вони не лише відпускають своїх чоловіків, а й дбають про те, щоб ці зустрічі були змістовними та смачними. Тому прекрасним половинкам, присутнім на зустрічі, в знак поваги і шани вручили букетики осінніх квітів від всіх чоловіків клубу.
Окремі слова подяки та сердечних співчуттів отримала Софія Черевик – вдова Павла Аніфатовича, який передчасно пішов у Вічність. Його світлу пам’ять зі слізьми на очах вшанували хвилиною мовчання.
Присутні із задоволенням переглянули фоторозповідь про кожного з учасників свята, згадували минуле, читали вірші, співали пісень та бажали одне одному міцного здоров’я та многая літ. Найщиріші вітання линули і від селищних аматорів, які дарували свої прекрасні пісні клубу «Осіннє золото», який впродовж 10-ліття об’єднує людей різних професій, але однакових за покликом душі.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x