У Черкаській області власники паїв отримали майже мільярд гривень

У Черкаській області власники паїв отримали майже мільярд гривень

Із початку 2017 року на Черкащині власники паїв отримали майже 978 млн грн оплати за надання в користування своїх земельних ділянок, що становить понад 47 % від загальної нарахованої суми. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Найвища вартість оренди землі за гектар у Золотоніському (3663 грн), Драбівському (3414 грн), Корсунь-Шевченківському (3256 грн) і Городищенському (3241 грн) районах. Найнижча – в Чигиринському (1345 грн), Черкаському (1780 грн) і Смілянському (1851 грн) районах.
Середній розмір орендної плати за земельні паї на Черкащині щороку збільшується. Так нині він становить 2675 грн за гектар або майже 7 % від нормативної грошової оцінки земель, переданих в оренду. Торік середній розмір плати за орендовані в людей ділянки на цей період становив 2253 грн за гектар, а 2015 року – 1635 грн.
Жителі області, які є власниками земельних ділянок, станом на 1 жовтня цього року передали орендарям у користування землі загальною площею понад 784 тис. га, уклавши понад 307 тис. договорів оренди.

Довідково:
Відповідно до ст. 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, що необхідна орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям і особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x