Небезпечні кліщі: на Черкащині зафіксували 104 випадки хвороби Лайма

Небезпечні кліщі: на Черкащині зафіксували 104 випадки хвороби Лайма

За останні пів року в Черкаській області зафіксували 104 випадки ураження хворобою Лайма. Про це під час брифінгу розповіла заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю хвороб та профілактики МОЗ України Ольга Мізінова,  повідомляє кореспондентка «Нової Доби».

50 % інфікованих підчепили кліща на своїх присадибних ділянках, 28 % − у паркових зонах, а ще 22 − у лісі.

У центрі контролю та профілактики проводить перевірку інфікованості кліщів, на борелії, які викликають хворобу Лайма. Із 90 кліщів, знятих із людей інфікованими були 7 %, а з 242 кліщів із об’єктів довкілля − 12%. Інфікованих кліщів найбільше в Смілі, Черкасах, Геронимівці та Ірклієві. Безпосередньо в Черкасах найбільше інфікованих кліщів у Сосновому бору  та парку «Перемога».

Черкаський обласний центр контролю хвороб та профілактики МОЗ України попереджає про настання піка активності кліщів та рекомендує:

прогулюватись в закритому одязі;

прогулюватись посередині стежки;

покривати голову;

використовувати репеленти, які відлякують кліщів. Перед використанням обов’язково звертати увагу на інструкцію та термін придатності.

Нагадуємо, хвороба Лайма, або кліщовий бореліоз – інфекційне захворювання, яке переносять кліщі. Вона може супроводжуватися ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x