Черкаському онкоцентру – 70: патологоанатомічне відділення з лабораторією імуногістохімічних досліджень (ВІДЕО)

Черкаському онкоцентру – 70: патологоанатомічне відділення з лабораторією імуногістохімічних досліджень (ВІДЕО)

Один із провідних медичних закладів регіону – Черкаський обласний клінічний онкологічний центр – святкує 70-річчя! За цією датою – тисячі врятованих життів, тисячі людей, які повернули собі надію на щасливе та повноцінне життя без раку. Це заслуга висококваліфікованих фахівців, які самовіддано борються з хворобою за допомогою найсучасніших методів лікування, та новітнього обладнання, що відповідає кращим світовим стандартам.

Сьогодні онкоцентр – це не просто лікувальний заклад. Це потужний осередок науки та інновацій, де постійно впроваджуються нові методи діагностики та лікування. Із нагоди ювілею розпочинаємо цикл публікацій про кожен структурний підрозділ онкоцентру.

Сучасні протоколи лікування онкологічних хворих передбачають не лише гістологічний рівень верифікації діагнозу для вибору найбільш адекватної терапії, а також послідовності хірургічного, променевого або медикаментозного лікування, а в багатьох випадках і обов’язкового імуногістологічного дослідження.

15 жовтня 2004 року на базі Черкаського обласного онкологічного диспансеру була створена імуногістологічна лабораторія.

Імуногістохімічне дослідження – це метод визначення наявності та точної локалізації клітинних і тканинних компонентів (антигенів) у гістологічних препаратах.

У практичному аспекті імуногістохімічний метод дозволяє визначити гістогенез (походження) пухлинних клітин, первинне вогнище метастатичних пухлин, прогноз пухлинного захворювання, виявити резистентність і чутливість пухлинних клітин до терапії, діагностувати автоімунні процеси та встановити збудники інфекційних хвороб.

Із 1 лютого 2017 року на базі імуногістохімічної лабораторії (патологоанатомічне відділення), цитологічної та клініко-діагностичної лабораторій  був створений Центр спеціальних лабораторних досліджень.

Із 12 вересня 2023 року – патологоанатомічне відділення з лабораторією імуногістохімії відділу спеціальних лабораторних досліджень у комунальному некомерційному підприємстві «Клінічний центр онкології, гематології та трансплантології та паліативної допомоги Черкаської обласної ради».

За високий професійний рівень підготовки лікарів та медичних спеціалістів, володіння новітніми методиками, забезпечення сучасним обладнанням, що дозволяє підняти діагностичний процес на більш високий рівень, співробітники відділення неодноразово були відзначені керівництвом підприємства грамотами та подяками.

Федір Галкін − завідувач патологоанатомічного відділення з лабораторією імуногістохімії, лікар-патологоанатом вищої категорії. Працює на керівній посаді з 2005 року − часу створення імуногістохімічної лабораторії. Висококваліфікований професіонал своєї справи, до якого звертаються за допомогою пацієнти та за порадою лікарі з усієї країни – лікар, який живе своєю роботою.

Ольга Крисенко, фельдшер-лаборант старший патологоанотомічного відділення з лабораторією імуногістохімічних досліджень відділу спеціальних лабораторних досліджень працює тут із 2016 року. Зазначає, що свою роботу любить.

− Кожен день, коли приходжу на роботу, отримую приємні позитивні емоції. Для мене Черкаський онкоцентр – це моє місце роботи, якій віддала багато років. Мрію, щоб моя робота приносила якомога більше користі пацієнтам, колективу. До ювілею бажаю колегам наснаги, натхнення у своїй роботі. Нехай кожен день дарує щось хороше, щоб було бажання приходити на роботу та працювати якнайкраще.

Руслан Бондаренко, лікар-патологоанатом ділиться, що його спеціальність є досить цікавою. Прийшов сюди на роботу відразу після закінчення університету.

− Працюю в онкоцентрі з 2020 року. Я мрію у своїй роботі не зупинятися на досягнутому, впроваджувати нові методики та працювати на відповідному обладнанні. Я люблю свою роботу за те, що це доволі цікава спеціальність, цікаво проводити дослідження, знаходити пухлини та допомагати нашим медикам лікувати їх, – ділиться Руслан. – Із нагоди ювілею бажаю колегам сил, наснаги та мирного неба.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x