На Звенигородщині вирощують майже 300 тисяч сіянців сосни та дуба

На Звенигородщині вирощують майже 300 тисяч сіянців сосни та дуба

На території Хлипнівського лісництва Звенигородського лісгоспу у лісорозсаднику площею 0,5 га зростає близько 300 тисяч штук сіянців сосни та дуба для майбутньої лісокультурної кампанії. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Цей розсадник був спеціально облаштований на території лісництва для забезпечення власних потреб структурного підрозділу. Окрім того, таке розташування дає можливість його охороняти, поливати та своєчасно проводити різного роду догляди, – розповідає головний лісничий Звенигородського лісгоспу Сергій Тлустий.

Для боротьби із хворобами лісівники проводять хімічну обробку сіянців. Також вручну прополюють бур’яни. У спекотні та засушливі періоди здійснюють полив, особливо це стосується хвойних порід. Увесь цей комплекс заходів сприяє оптимальному росту сіянців та їх відмінній якості.

Поблизу розсадника лісівники викопали криницю, яка дає можливість своєчасно забезпечувати водою молоді сіянці, теплицю, а також кінне господарство, що знаходиться на території самого лісництва.

– Вирощування якісного посадкового матеріалу має надважливе значення у роботі лісівників, адже саме від якості вирощених сіянців залежить продуктивність майбутніх лісів Звенигородського краю. Тож ми постійно вдосконалюємо лісокультурний напрямок роботи та працюємо на високий результат, – відзначає директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x