Школа в Катеринополі відсвяткувала ювілей

Школа в Катеринополі відсвяткувала ювілей

У жовтні виповнилося 60 років Катеринопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Не багато і не мало, а скільки пережито у стінах рідної домівки.

Яка вона школа №2? Добра, затишна, лагідна, яка має своє обличчя, коріння, свої традиції, звичаї, прекрасний учнівський і педагогічний колективи. Спочатку школа була початковою, п’ять її приміщень були розкидані по селищу. Згодом стала середньою, потім – загальноосвітньою.
2 червня 2017 року рішенням Катеринопільської районної ради школі надали статус опорної, до якої ввійшли Бродецька, Вербовецька та Кайтанівська філії. Нині вона перебуває у статусі комунального закладу «Катеринопільський навчально-виховний комплекс № 2 \”Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад\”».

Сьогодні школа виходить на новий рівень. Осучаснюється її зміст, форми і методи роботи. Завдяки клопіткій творчій праці педагогів усіх поколінь за 60 років існування школи №2 в життя випущено понад 2 000 випускників, які стали інженерами, науковцями, військовими, юристами, лікарями, вчителями, програмістами, хліборобами, спортсменами, енергетиками, будівельниками, спеціалістами різних робітничих професій. Серед них є депутат Верховної Ради України минулого скликання М. І. Замковенко, чемпіон України з боксу Р. Є. Архипенко, голова Національного банку України в Черкаській області С. А. Забудський та інші. Близько 186 випускників різних поколінь присвятили своє життя медицині, з них 26 працюють у Катеринопільській центральній лікарні. Аграріями стали понад 300 випускників, із них у районі працює близько 80 осіб.

Школа, яка стала комунальним закладом, є профільною. Навчання старшої ланки організовано за філологічним та еколого-природничими напрямами. Учні 8-х класів поглиблено вивчають біологію, українську мову і літературу.
Заклад протягом останніх 10 років співпрацює з Білоцерківським аграрним університетом, Уманським Національним інститутом садівництва, Черкаським університетом імені Богдана Хмельницького, Уманським університетом імені Павла Тичини, з якими укладені угоди. Випускники нашого закладу вступають до цих вишів.
Приємно те, що половина нинішнього педагогічного колективу – це її випускники. Із 30 працюючих педагогічних працівників 14 – у свій час закінчили нашу школу. За роки свого існування школа випустила в життя 196 медалістів. За останні роки школа виростила переможців районних та обласних олімпіад, переможців-учасників районного та обласного етапів конкурсу-захисту МАН. У 2017 році учні 10 класу Михайло Криванич та Олексій Іванюк посіли ІІІ місця в обласній олімпіаді з біології та конкурсі МАН. Усе це свідчить, що наш загальноосвітній заклад дає сильні й міцні знання своїм вихованцям.

Одним із напрямів діяльності педагогічного та учнівського колективів є національно-патріотичне виховання. У школі діє волонтерський загін «Турбота», який протягом останніх 9 років тісно співпрацює з районною ветеранською організацією. Роботу загону неодноразово відзначали подяками, грамотами головного управління освіти і науки, районної ветеранської організації. На базі школи створено два козацькі класи, учнів яких посвячено в козаки, для них закуплено єдину козацьку форму. Наставники-педагоги проводять величезну роботу з військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Це походи місцями козацької слави, велопробіги, екскурсії до Чигирина. Козаки − активні учасники всіх районних та селищних заходів.
Школі постійно допомагають небайдужі люди та організації. Окремо хочемо подякувати нашому народному депутату Геннадію Борисовичу Бобову за увагу та допомогу. Цього разу ми отримали від народного обранця сучасний ноутбук та LCD-телевізор, які дадуть змогу ширше використовувати нові форми і методи в педагогічній діяльності закладу, залучати учнів до проектної діяльності, а також до позакласної виховної роботи. Колектив школи щиро дякує Вам, Геннадію Борисовичу, за допомогу і сподівається на подальшу співпрацю!

Лідія Володимирівна Мандрика, директор КЗ «Катеринопільський НВК №2 \”ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ\”»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x