Тимчасово зачинено: суші-бар, в якому отруїлися черкасці, не дотримувався санітарно-гігієнічних норм
Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області прийняло рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в одному з суші-барів у Черкасах.
Про це повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Станом на 5 серпня по медичну допомогу до інфекційної лікарні звернулося 8 людей, в тому числі 3 дітей. Проте вже 6 серпня кількість постраждалих збільшилася до 13 осіб, з яких четверо — діти. В усіх хворих діагностовано «бактеріальний гастроентероколіт». Встановлено, що всі постраждалі вживали в їжу кулінарні страви, придбані в одному із суші-барів Черкас.
Під час перевірки закладу фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області виявлені грубі порушення вимог чинного законодавства:
— не забезпечується простежуваність на всіх стадіях виробництва харчових продуктів;
— незадовільний санітарний стан виробничих приміщень;
— обладнання та інвентар утримуються у неналежному стані та умовах, сприяють ризику забруднення;
— належним чином не забезпечено видалення харчових відходів;
— не пройдені гігієнічні навчання персоналом;
— харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу;
— не розроблено та не запроваджено постійні процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, та ін.
За результатами проведеного інспектування на адресу суб’єкта господарювання направлено припис щодо усунення виявлених порушень та складено протокол про порушення Закону України.
Інспектування закладу триває. Про групове захворювання повідомлено Черкаську міську раду.
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba