У Черкасах пропонують організувати Банк одягу і утеплити Жіночий центр

У Черкасах пропонують організувати Банк одягу і утеплити Жіночий центр

Два громадські проекти сьогодні презентували представники БО «Черкаська мережа». Обидві соціальні ініціативи мають на меті полегшити роботу Жіночого кризового центру для потерпілих від домашнього насильства: йдеться про збір речей для нужденних і утеплення будівлі центру. Черкащан закликають підтримати ці ідеї, проголосувавши за них у рамках проекту «Громадський бюджет». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У Черкасах пропонують організувати Банк одягу і утеплити Жіночий центр Проект № 25 – контейнери для вживаного одягу, які будуть розміщені в людних місцях міста і передбачатимуть збір речей для мешканців Жіночого кризового центру для потерпілих від домашнього насильства.
– Діти ростуть, речі накопичуються. Часто немає часу кудись їх вивозити, немає автівки, немає сили везти ті мішки. Шукаєш: «кому треба, приїдьте заберіть». Ми хочемо влаштувати зручну здачу речей. Можна буде зібрати ці три кофтинки у винести у спеціальний, для одягу. Думаю, це полегшить життя і господиням, які влаштовують порядок у домі, і тим жінкам, які потребують цих речей. Це не лише для жителів нашого закладу, до нас у центр зможуть підійти люди, яким щось необхідно, і підібрати щось собі. Речі, які виявляться непридатні для носіння, ми використаємо на плетіння ковриків або виготовлення м’яких іграшок, – розповідає Тамара Борисова, директор дитячого відділення ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

У Черкасах пропонують організувати Банк одягу і утеплити Жіночий центр Проект № 26 – утеплення будівлі Жіночого кризового центру за адресою вул. Кобзарська, 1, а також оформлення однієї зі стін муралом.
– Йдеться про картину нашої черкаської художниці Тетяни Червевань. Ми дуже хотіли би, щоб діти зростали поруч із мистецтвом. Щоб бачили прекрасне щодня, – говорить Тамара Борисова.
– Якщо вже Центр розміщений у сірій місцевості, де мало краси, хочеться, щоб мікрорайон і наше місто стали більш привабливими. Жінці важливо мати не просто місце, де їй спокійно, але й де буде красиво. Жінка, коли біжить із дому і шукає порятунку, їй важливо відновитися і морально, психологічно. Це важко зробити у сірому, занедбаному приміщенні – зазначає представник Черкаського обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ Олена Шандарак.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x