Учні Черкаської гімназії №9 отримали нове обладнання

Учні Черкаської гімназії №9 отримали нове обладнання

У класах Черкаської гімназії №9 в межах проекту «Інноваційні школи Черкащини» нещодавно з’явилося нове сучасне обладнання, яким діти зможуть користуватися вже з понеділка. Кабінети школи оснастили інтерактивними дошками, новими комп’ютерами та планшетами, мультимедійними проекторами, а також лабораторною та цифровою вимірювальною технікою. Родзинкою школи є класи, де діти мають можливість займатися LEGO-архітектурою та робототехнікою, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

‒ Сьогодні ми відвідали гімназію №9, яка є учасником низки пілотних проектів. Ми бачили супер сучасні технологічні моменти та можливості, якими діти вже з понеділка будуть користуватися. Це кабінет фізики, хімії, біології. Окремо – це, звичайно, робототехніка. Тут ми показуємо інвестиції в освіту, у майбутнє та знання. Всі провідні економісти й фінансисти визнають, що це одна з найперспективніших і найрентабельніших інвестицій. На цьому ми не зупиняємося. Таких шкіл у Черкаській області обрано 28. Вже понад на 30 мільйонів гривень закуплено сучасного обладнання. До кінця року ця цифра дійде до 40 мільйонів гривень. Це будуть кабінети географії, біології, захисту Вітчизни, інформатики і робототехніка, – розповідає перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль. – Ми вже сьогодні працюємо з Черкаським державним технологічним університетом. Там вводяться елементи робототехніки, готуються спеціалісти з радіотехніки, електротехніки, комп’ютерних систем та комп’ютерного модулювання. Адже діти, які закінчують школи повинні мати можливість продовжувати та надалі реалізовувати свої навички вже у більш складних системах працюючи з відповідними технічними завданнями.

Першокласники Черкаської гімназії №9 вже навчаються за системою нової української школи. Наразі таких класів у гімназії два – кадетський для хлопців і окремий клас для дівчат. Вчителі улітку пройшли спеціальну підготовку, тож тепер активно впроваджують нові технології у навчальному процесі.

– Дуже приємно, що школа має можливість змінюватися, вдосконалюється матеріально-технічна база. Я дуже вдячна тому, що ми потрапили у цікавий проект ДФРР, який впроваджений у Черкаській області. Цей проект відкриває нам надзвичайні можливості. Кабінети фізики, хімії, біології, які ми отримали сьогодні – це тільки початок, перший крок у створенні сучасних кабінетів-лабораторій. Наші діти потребують такого обладнання. Методики сталі і традиційні, але діти інші. Вони потребують чогось такого, що б їх зацікавило використовувати в майбутньому. Ми дуже багато говоримо про сьогоднішні зміни в освіті, про реформування освіти, наші кабінети – це показник того, що реформи дійсно відбуваються, – зазначає директор Черкаської гімназії № 9 Ірина Топчій.

Учні Черкаської гімназії №9 отримали нове обладнання

Новим лабораторним та цифровим вимірювальним обладнанням тепер оснащені кабінети фізики, хімії та біології. Вчитель фізики Лариса Кисельова розповіла про види лабораторій у кабінеті та продемонструвала нову техніку на практиці.

– На сьогодні існує три види лабораторії – реальна (електричні схеми, тонометри, термометри тощо – ред.), демонстративна, яку діти використовують під керівництвом лаборанта і вчителя фізики, та цифрова. Остання дає багато можливостей. За її допомогою можна виміряти пульс, освітленість, вологість та інше, – розповідає Лариса Кисельова.

Днями гімназія отримала нові набори з LEGO-архітектури, які наразі випробовують учні. На сьогодні такий клас є унікальним в області.

‒ Ми вчора отримали набори, які називаються «LEGO Architecture Студія». Це новий достатньо серйозний напрямок. Якщо в традиційних наборах LEGO є певна інструкція, то тут немає жодної. Тобто, абсолютна творчість. Я думаю, що діти, які працюватимуть у цьому напрямку – це майбутні архітектори, – зазначає вчитель історії Андрій Стецюк. – Незабаром ми спробуємо змоделювати «Палац одружень». Також, зараз в одному з класів ми вивчаємо історію Київської Русі, тож надалі ми будемо поєднувати і пробувати моделювати щось на цю тему.

Цьогоріч у гімназії серед учнів була сформована команда, яка збирає роботів з LEGO. До неї приєдналися як і новачки, так і досвідчені учасники конкурсів з робототехніки. У минулому році команда від Черкаської гімназії №9 серед 120 команд посіла 53 місце у «Грі роботів» на чемпіонаті в Данії. Нині учасники команди готуються до головного змагання з робототехніки «FIRST LEGO League». Для турніру вони мають зібрати робота, а також презентувати проект по зберіганню та економії води. Юні техніки планують представити спеціальну насадку для кранів, яка зможе зекономити до 8-ми літрів води за одну хвилину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x