Черкащині передадуть три пункти контролю за вантажівками

Черкащині передадуть три пункти контролю за вантажівками

Область до кінця року отримає три габаритно-вагові пересувні лабораторії. Про це повідомив голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк. Він учора прибув на Черкащину з робочим візитом. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Вагові лабораторії закупили у рамках підтримки транспортної галузі України за єврокошти. Загалом на придбання 78 мобільних пунктів контролю спрямували 109 млн грн.

– Останніми роками наша держава виділяє значні ресурси для ремонту доріг, – відзначив Михайло Ноняк. – Нам же треба подбати про їхнє збереження. Тож потрібен ефективний і дієвий габаритно-ваговий контроль. Розподілені на область пересувні лабораторії будуть працювати не тільки на виявлення вантажних норм, а й зможуть працювати за всіма видами контролю. Це – європейські автомобілі. Втім щоб розмістити пересувні комплекси необхідні подбати про обладнання спеціальних майданчиків.

Нині в області діє один пункт вагового контролю поблизу Умані. Для цього тут обладнали й спеціальний майданчик. Аби розмістити ще три мобільні лабораторій контролю руху вантажівок, необхідно подбати про облаштування додаткових майданчиків. Загалом в області визначили 17 таких місць.

– Для збереження доріг в Україні ми розробили законопроект, за яким будуть змінені штрафні санкції, розширено коло відповідальних людей, які порушують чинне законодавство, – додав Михайло Ноняк. – Щоб був відповідальний не лише перевізник, а й вантажовідправник, вантажоотримувачі. Тоді бізнес буде розуміти, що повинен возити за нормами.

Водночас під час робочої поїздки він поспілкувався з інспекторами територіального управління Укртрансбезпеки області та передав їм нові значки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x