Канівські депутати не підтримали звіт директора КП «Туристичний інформаційний центр»

Канівські депутати не підтримали звіт директора КП «Туристичний інформаційний центр»

26 жовтня перед депутатами Канівської міської ради про свою роботу звітував директор КП «Туристичний інформаційний центр» Яків Прогнімак. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

У членів депутатського корпусу накопичилося багато запитань і навіть претензій до доповідача.
– Я не очолив підприємство, яке вже функціонувало. КП «Туристичний інформаційний центр» було створено з нуля, – наголосив Я.Прогнімак. – Світова і європейська практика підтверджують, що подібні заклади успішно функціонують за підтримки фінансування 50/50. Утім, наше підприємство 2,5 роки працювало без жодної підтримки. У травні ц.р. було ухвалено програму про розвиток туризму в місті Канів, в якій передбачалося, зокрема, й виділення фінансування КП. Відтак, останні півроку ми маємо підтримку від міста.

Депутати ж цікавилися, який дохід керівник отримував від прокату велосипедів, від послуг комп’ютерної техніки, скільки туристів користувалося послугами КП тощо.

– Туристичний інформаційний центр створювався з метою розвитку туристичної привабливості нашого міста, але це вимагає великих коштів. Проморолики, буклети, календарі – все це коштує недешево. Разом з тим підприємство працює. Як? Це вже інше питання. Утім, як ми цікавимося розвитком туризму, як допомагаємо – такий маємо і результат, – висловив свою думку голова бюджетної комісії Володимир Коржов та запропонував визнати звіт Якова Івановича задовільним.

Однак, коли проект рішення «Про звіт директора КП «Туристично-інформаційний центр» Прогнімака Я.І. про роботу підприємства за 2016-2017 роки» поставили на голосування, його підтримали лише 12 членів депутатського корпусу. Відтак, рішення ухвалено не було.

Коментар Канівського міського голови Ігоря Ренькаса:
– Не буду заперечувати – у мене самого багато претензій до директора КП «Туристично-інформаційний центр». Втім, лише цього року було прийнято програму щодо розвитку туризму в Каневі. Вперше до цього підійшли серйозно, зважено. Було проведено чимало зустрічей за участі провідних фахівців галузі. І в результаті напрацювали детальний інструмент для подальшої роботи. В заходах реалізації програми на 2017 рік передбачено низку пунктів для виконання саме КП «Туристично-інформаційний центр», для яких не потрібно наявність додаткових приміщень. Та ні в звіті, ні в реаліях жоден захід не виконано. Думаю, що незатвердження звіту говорить про необхідність прийняття відповідних висновків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x