Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулося особливе і надзвичайне торжество – урочистості з нагоди 10-річчя факультету фізичного виховання. На ювілей рідного факультету з різних куточків України прибули випускники минулих років, викладачі, студенти, гості, любителі спорту.
10 років – це досить юний, але відчутний вік в житті людини, помітний він і в історії факультету. Літопис факультету розпочався в 2007 році, коли на базі спеціальності «фізичне виховання» був створений новий підрозділ з метою якісної підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері «фізичного виховання, спорту та здоров’я людини». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Здобутки факультету за час існування надзвичайно вагомі. Лише у 2016-2017 навчальному році понад 300 спортсменів УДПУ взяли участь у 80 змаганнях різного рівня. Серед них: Молодіжні спортивні ігри міста Умань, ХV Універсіада та Спортивні ігри Черкаської області серед вищих навчальних закладів, Чемпіонати та Кубки України, Європи та Світу. Загалом, впродовж минулого навчального року спортсмени УДПУ здобули 74 золотих, 57 срібних та 61 бронзову нагороди у обласних, Всеукраїнських і міжнародних змаганнях. 5 спортсменів університету виконали норматив кандидата в майстри спорту України, 15 отримали звання майстра спорту України. А якщо ці цифри помножити на десять!? Досягнення вражають! Та студенти факультету фізичного виховання не лише знані в Україні спортсмени, але й громадські активісти, творчі особистості, молоді науковці.

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Від ректорату колектив та студентів факультету-ювіляра щиро вітала проректор з навчально-педагогічної роботи Наталія Ревнюк. Відімені ректора Олександра Безлюдного вона вручила ювілейні медалі та почесні грамоти за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у становлення та розвиток факультету викладачам, які стояли біля витоків створення факультету: Галині Безверхній, Віктору Уманському, Людмилі Каранській, Любові Корінчак, Людмилі Соколенко, Юлії Бойко, Галині Гончар, Володимиру Комару, Олегу Андрощуку.

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Розділити радість свята в університет завітали шановні гості, спортивна еліта Умані, серед яких: начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Уманської міської ради Ольга Ремез; директор дитячо-юнацької спортивної школи, заслужений працівник фізичної культури України, почесний громадянин міста Умань Владислав Грязнов; голова Федерації боксу м.Умань «Ринг» Роман Романюк; тренер Віктор Петриченко, голова Федерації футболу м.Умань Олександр Карнаушенко; керівник Уманського міського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Анна Федотова. Всі вони вітали студентів, спортсменів та викладачів із юним ювілеєм і бажали й надалі примножувати спортивну славу університету, рідного міста та Черкаського краю.

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Ольга Ремез вручила почесні грамоти Черкаського обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України викладачу кафедри спортивних дисциплін, Майстру спорту України Міжнародного класу з багаторазового жиму, триразовому рекордсмену України, багаторазовому переможцю чемпіонатів та кубків України, Європи та Світу Сергію Ільченку, майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Лідії Провозіній, майстру спорту України з багаторазового жиму Руслану Маслюку, майстру спорту України з багаторазового жиму Андрію Семенову. Грамоти міського голови за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту та з нагоди 10-річчя із часу заснування факультету фізичного виховання отримали декан факультету Сергій Пензай та керівник спортивного клубу університету Володимир Щербина.
У різних номінаціях грамотами профспілкового комітету УДПУ та деканату факультету були відзначені понад 30 студентів та майже двадцять викладачів.

Факультет фізичного виховання УДПУ святкує 10-літній ювілей

Вітаючи присутніх з першим поважним ювілеєм, декан факультету фізичного виховання Сергій Пензай виявив вдячність керівництву університету за постійну підтримку і розуміння, колективу факультету за щоденну сумлінну працю, і персонально Галині Безверхній, під керівництвом якої факультет фізичного виховання писав свою історію усі ці роки.
На урочистостях були присутні випускники, які творили та примножували славу факультету − призери та переможці Чемпіонатів і Кубків України, Європи та Світу: Василь Шуптар − майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби; Діана Шуптар − майстер спорту України з вільної боротьби; Артем Савенко − майстер спорту України з боксу та кікбоксингу; Олександр Казанюк − майстер спорту України з футболу. Відзнаки їм вручив керівник спортивного клубу університету Володимир Щербина. Від прославлених випускників вітання факультету-ювіляру та своїм наставникам виголосив майстер спорту України з боксу випускник 2016 року Артем Савенко.
Неймовірних позитивних емоцій заходу додали виступи творчих колективів та спортсменів університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x