Чернявський: «Я свою кандидатуру не виставляв»

Чернявський: «Я свою кандидатуру не виставляв»

Коментар Петра Чернявського щодо того, чому він не став головою Черкаської РДА:

«На Народній раді Черкаського району я був присутній, як представник президії обласної народної ради з метою з’ясування легітимності й прозорості роботи народної ради черкаського району. Свою кандидатуру я не виставляв, про що заявив на “закритому” від народу і навіть від депутатів облради зібранні ЗАО «Народна рада черкаського району». Тому за мене ніхто не міг голосувати в принципі.

Щодо інформаційної довідки голові ОДА і Президії народної ради Черкаської області, то її зміст оприлюднюю читачам: 1. Народна рада Черкаського району в своїй роботі грубо порушує демократичні принципи відкритості. На її засідання не допускаються представники громадськості й навіть депутати обласної ради, право яких брати участь у будь-яких громадських заходах законодавчо закріплене. Народна рада, як Закрите Акціонерне Товариство закрилась в окремій кімнаті і навіть проголосувала за те, що їм ніхто не потрібен і лише вони самі вирішують всі питання. Питання про розширення складу ради навіть не стоїть. Право бути присутніми мають лише ті сільські голови і депутати райради, які підтримують Омаргалієва. Люди наскільки зомбовані, що в гніві не дають навіть говорити тим, хто має свою думку. Про вміння слухати і чути тут не йдеться. 2.Самооборона вела себе нахабно, штовхаючи людей, ображаючи їх словесно. Самооборона не допускала громаду на засідання ради, обмежуючи права і свободи громадян. Вони вважають себе господарями життя і своєю обмеженістю дискредитують майдан. Це викликає законне невдоволення людей, які говорять, що навіть регіонали вели себе коректніше. Хто дозволяв самообороні господарювати на будь-яких громадських заходах, коли їх основним завдання є тимчасова допомога правоохоронним органам в підтриманні правопорядку? А брати участь в громадських заходах вони мають на тих же правах, що і вся громада. 3. І найголовне. Народна рада Черкаського району являється юридично-нелегітимною організацією оскільки не має ні установчих документів, ні будь-яких протоколів, що підтверджують історію її створення та роботи. На моє прохання (а таке право має кожна людина) показати хоч будь-яку документацію, її очільник Олег Устименко відповів, що протоколи в нього дома в с. Мошни. На пропозицію сісти в мою машину і поїхати за ними в Мошни він відмовився. Маючи в розпорядженні кабінет та цілу райдержадміністрацію і тримати протоколи дома визиває легку посмішку.

Таким чином Народна рада Черкаського району є не організацією, а сходкою групи людей, які ігноруючи демократичні цінності, обмежуючи права і свободи громадян зібрались міцною компанією, щоб узурпувати владу і в диктаторський спосіб реалізувати свої спільні «амбітні» плани. Вони не лише не представляють інтереси жителів району, а просто не допускають їх навіть у приміщення РДА. Їхньою опорою є сільські голови, які нібито в інтересах своїх селищ були вимушені вступити до регіонів, а насправді з мізерних бюджетів своїх сіл фінансували цю політичну силу. Проте ті сільські голови, які не стали на коліна перед регіоналами в них не визивають повагу. Таким чином, політична ситуація в Черкаському районі характеризується нестабільністю, контроль над ситуацією утримують ідеологічні прихильники регіоналів, значна частина яких встигла перефарбуватись під майданівські кольори, але сутність їх від цього не змінилась. Тут революція ще навіть не починалась».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x