Веслувальники Черкащини представили свої нові здобутки

Веслувальники Черкащини представили свої нові здобутки

Днями у прес-центрі Черкаської обласної державної адміністрації відбулось зібрання кращих веслувальників області. Відзначити здобутки та розказати про перспективи на Черкащину завітав президент Федерації України з веслування на човнах «Дракон» Валерій Моргун та його заступники Олег Кондес і Олександр Баканичев. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Чемпіон».

Очільник всеукраїнської федерації анонсував міжнародні змагання, які відбудуться у столиці у 2018-2019 роках та зимовий чемпіонат, який у лютому 2018 року прийме спортивний комплекс ОСДЮСШОР Черкаської обласної ради, а також розказав про перспективи розвитку веслування на човнах «Дракон» на Черкащині, відзначив вагомі здобутки спортсменів та гідну підтримку обласної влади.

Багато про здобутки говорили заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський.

«За результатами виступів спортсменів у 2017 році, переконаний, що веслування на човнах «Дракон» залишить за собою провідні позиції в області, адже цей рік став не менш успішним, так, на чемпіонаті Європи в Угорщині здобуто 22 медалі, у складі національної збірної команди України ці нагороди здобули п’ять спортсменів Черкащини – Денис Городнюк, Сергій Мелецький, Віталій Чередник, Катерина Коваленко та Анна Чередник, з них одна «золота», вісімнадцять «срібних» та три «бронзові» медалі. Також, відзначилися наші спортсмени на клубному чемпіонаті світу в Італії здобувши 14 нагород різного ґатунку – від Черкаської області змагались Володимир Скіцько, Павло Кучер та Ольга Ковальова» – зазначив заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв.

Максим Васильович розповів про знайомство з новим для Черкащини видом спорту.

«У 2014 році, щоб зрозуміти, що це за вид і його перспективи розвитку на Черкащині, відвідав Кубок України з марафону. Попри те, що тоді команда Черкаської області посіла п’яте місце, стало зрозуміло, що ці спортсмени мають хороші перспективи і як бачимо сьогодні, я не помилився. Адже вже цього року ми внесли подання на Міністерство молоді та спорту України на присвоєння звання «Майстер спорту України міжнародного класу» веслувальнику Черкащини Денису Городнюку за результативні показники 2015-2017 рр.», – розповів начальник управління.

Спортсмени та тренери обласної і міської федерацій розповіли про амбітні цілі на 2018 рік та у свою чергу, запевнили керівництво Федерації України та обласної влади про гідне представлення регіону на змаганнях різного рівня.

До участі у прес-конференції долучилися:
– Костянтин Омаргалієв – заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації;
– Максим Зеленський – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА;
– Валерій Моргун – президент Федерації України з веслування на човнах «Дракон», майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер України;
– Олег Кондес – віце-президент Федерації України з веслування на човнах «Дракон»;
– Олександр Баканичев – віце-президент Федерації України з веслування на човнах “Дракон”, кандидат педагогічних наук;
– Катерина Коваленко – заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, майстер спорту України, учасниця чемпіонату Європи (Угорщина, 2017);
– Юрій Мрачковський – голова обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак»;
– Павло Кучер – президент Черкаської обласної федерації з веслування на човнах «Дракон», майстер спорту СРСР, учасник чемпіонату світу з веслування на човнах «Дракон» (Італія, 2017);
– Денис Городнюк – віце-президент Черкаської обласної федерації з веслування на човнах «Дракон», президент Черкаської міської федерації з веслування на човнах «Дракон», тренер-викладач з веслування на човнах «Дракон» ОКДЮСШ «Спартак», майстер спорту України.
– Ольга Ковальова – директор ОКДЮСШ «Спартак», учасниця чемпіонату світу з веслування на човнах «Дракон» (Італія, 2017), майстер спорту України;
– Володимир Скіцько – спортсмен, учасник чемпіонату світу з веслування на човнах «Дракон» (Італія, 2017);
– Віталій Чередник – спортсмен, учасник чемпіонату Європи (Угорщина, 2017);
– Анна Чередник – спортсмен, учасниця чемпіонату Європи (Угорщина, 2017);
– Олег Бурба – спортсмен, учасник національних змагань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x