Маленька черкащанка потребує коштів для складної операції

Маленька черкащанка потребує коштів для складної операції

У свої три роки Діана Батій із Черкас бореться із тяжким онкологічним недугом. Минулої осені в неї діагностували нейробластому заочеревинного простору четвертої стадії. Тоді дівчинка пройшла курс серйозного лікування, як результат – хвороба відступила. Утім, під час планового обстеження цього жовтня лікарі приголомшили рідних – стався рецидив, пишуть на сайті Черкаської міської ради.
– У серпні минулого року ми помітили, що в донечки тривалий час не спадала температура. Пішли на огляд до терапевта. Там нам нічого чіткого не сказали, але дитині ставало тільки гірше, – пригадує батько Діани Ігор Батій. – Пізніше медики провели ультразвукове дослідження, під час якого виявили пухлину. Тоді нас направили на консультацію в дитячу онкологію, де Діані поставили цей страшний діагноз – нейробластома. За кілька днів його підтвердили й у Національному інституті раку в Києві.

Чоловік пригадує: тоді, його ще дворічна донечка, пережила шість курсів хіміотерапії (пухлина регресувала на 97 %), високодозову хіміотерапію з аутогенною трансплантацією стовбурних клітин та операцію з видалення правого наднирника із залишками пухлини. Після такого серйозного курсу лікування дитину обстежували за кордоном, тамтешні фахівці запевнили: хвороба відступила.
– Але під час планової комп’ютерної томографії 23 жовтня 2017 року лікарі виявили значне збільшення лімфовузлів у черевній порожнині та в області грудей, – розповідає Ігор Батій. – На підставі цього ми знову звернулися в Інститут раку, що в Києві, де нам встановили невтішний діагноз – рецидив нейробластоми.
На сьогодні дівчинка знову проходить курс хімії в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Їй показана трансплантація кісткового мозку, але цього разу – від донора.

Тепер життя Діани Батій залежить від коштовної операції в Німеччині – для цього родині необхідно щонайменше 200 тисяч євро. Утім, така сума для молодої сім’ї непосильна, більше того – часу зволікати з лікуванням немає. Мама маленької черкащанки перебуває в декретній відпустці, батько – після повернення з АТО працює на приватному підприємстві.
– Наші медики сказали нам, що після закінчення хіміотерапії (по другій лінії) в Україні вже нічого не зроблять, – розповів Ігор Батій. – Кажуть, що таку процедуру можна зробити в німецьких клініках, там є висококваліфіковані спеціалісти.

Батьки не втрачають надії на повне одужання своєї маленької донечки й просять небайдужих людей допомогти Діанці отримати шанс на здорове майбутнє.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:
«ПриватБанк»: 4149 4978 6041 7114
Одержувач: Батій Ігор Ігорович
Номер батька: (093) 812-68-45.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x