Правоохоронці затримали двох черкащан, які підпалювали автівки військових

Правоохоронці затримали двох черкащан, які підпалювали автівки військових

Двох місцевих жителів, завербованих спецслужбами рф, оперативники карного розшуку затримали відразу після вчинення ними підпалів автомобілів військових. Окрім транспортних засобів ЗСУ, цілями підпалювачів були й релейні шафи на об’єктах «Укрзалізниці». Про це повідомляють  у пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Оперативники Черкаського райвідділу поліції спільно зі співробітниками СБУ в Черкаській області та під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури викрили й затримали двох черкащан, 21 та 19 років, які підпалили два військові авто, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

Поліцейські з’ясували, що фігуранти шукали швидкого заробітку в соціальних мережах. Надалі за інструкцією від спецслужб рф зловмисники придбали декілька каністр із бензином та підпалили «потрібні» об’єкти. За один день зловмисники встигли знищити два військові пікапи та релейну шафу на об’єкті Укрзалізниці в місті.

Кожне загоряння фігуранти знімали на відео, яке російські куратори планували використати для «розгону» фейків.

Під час обшуків у затриманих було вилучено мобільний телефон, який вони використовували для зв’язку з представниками фсб рф.

Наразі слідчі Черкаського райуправління поліції зловмисникам, яких затримали у порядку ст. 208 КПК України, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Працівники поліції вкотре закликають громадян не піддаватися на провокації ворожих спецслужб. Пам’ятайте, наслідок співпраці з ворогом – сувора кримінальна відповідальність.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x