На Черкащині утримується аномально тепла погода

На Черкащині утримується аномально тепла погода

Початок листопада на Черкащині видався достатньо теплим. Температурний фон – 5−6º, що на 2−4º вище норми на цей час. З початку місяця в області випала достатня кількість опадів. Така погода сприяла поступовому розвитку посіяних озимих сільгоспкультур. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Варто зазначити, що тепла погода на початку листопада – характерна для останніх 5 років. Найбільш тепло в цей час було в 2010 році, коли середня температура за першу декаду становила +11º при нормі +3º, а абсолютний максимум в окремі дні сягав +20º.
За прогнозом синоптиків, до 15 листопада утримається аномально тепла, переважно суха погода. Температура повітря вночі становитиме 1..3º, вдень – 8..10º. Надалі внаслідок надходження холодного повітря з північного-заходу температура повітря знизиться вночі до 2−4º морозу, вдень 1-5º тепла.

До речі, 13 листопада минулого року Балканський циклон приніс на Черкащину комплекс небезпечних явищ, які практично паралізували рух транспорту. Спостерігалися: посилений вітер 15−20 м/с, сильний дощ, подекуди з мокрим снігом. За добу по області випало 1−2 декадних норми опадів.
Цього року 20−21 листопада можливий схожий синоптичний сценарій, оскільки очікується вихід на Центральну Україну добре насиченого вологою, активного південного циклону. Синоптики прогнозують дощ з переходом у мокрий сніг, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 15−20 м/с.
У період 23−24.11 можливе утворення невеликого снігового покриву, намітиться тенденція переходу середньодобової температури повітря через 0º у бік зниження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x