Найбільше на Черкащині подорожчали яйця, а здешевшали фрукти

Найбільше на Черкащині подорожчали яйця, а здешевшали фрукти

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що інфляція на споживчому ринку Черкаської області в жовтні 2017 р. порівняно з попереднім місяцем становила 1,1 %.
Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9 %. Найбільше (на 16,4 %) подорожчали яйця. На 6,1–1 % підвищилися ціни на молоко, сало, масло, сири, сметану, макаронні вироби, рис, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 7,7–5,5 % подешевшали фрукти, гречані крупи. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1 %, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,3 %, алкогольні напої – на 0,8 %.
Одяг і взуття стали дорожчими на 1,6 %, із них взуття – на 2 %, одяг – на 1,4 %.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2 % відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду на 4,1 % та опалення – на 3,4 %.

Ціни у сфері охорони здоров’я зросли на 1,1 %, що викликано насамперед подорожчанням амбулаторних послуг на 2,7 %, а також фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1 %.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,8 % в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 4,2 %. Разом з тим відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом на 1,7 %.
У сфері зв’язку ціни зросли на 1%, що пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 6,7 %.
Ціни на послуги ресторанів та готелів підвищилися на 2,4 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x